Low carb recept: courgette frietjes met kaas

Low carb recept: courgette frietjes met kaas

low carb courgette frietjesWie let op de koolhydraten, eet doorgaans geen frietjes. Maar deze variant van courgette is zo lekker dat die de plaats van patat op tafel gemakkelijk overneemt.

Het courgetteseizoen is aangebroken. In de moestuin doen de planten het niet al te best door de kou en regen van de afgelopen maanden. Maar twee stoere planten doen hun best om te overleven. Een uit de kluiten gewassen courgetteplant en zijn zwakkere broertje. Met het mooie weer van de komende week staat dat garant voor vele courgettes in allerlei formaten. Je hoort ze klein te oogsten, als ze het formaat van een flinke banaan hebben, maar voor je het weet zijn het reuzen die alleen nog in de soep lekker smaken. Voor dit recept heb je een gemiddeld formaat courgette nodig, dat snijdt gemakkelijk. Je geeft ze courgettefrietjes een lekker laagje van amandelmeel en harde kaas, zoals de nieuwe oude geitenkaas van Old Amsterdam. Lekker pittig!

Heb je geen amandelmeel of vindt je het te duur, niet lekker of onhandig: gebruik dan panko (Japans paneermeel, ligt gewoon in de supermarkt bij de Japanse artikelen) of normaal paneelmeel.

Dit recept bevat weinig koolhydraten en past daardoor in een low card lifestyle of varianten op het Atkins-dieet. Een leuke manier om meer groenten te eten en ook kinderen zullen dit lekker vinden.

Nodig voor 2-3 personen

2 courgettes, 2 eieren – losgeklopt, 3 flinke eetlepels amandelmeel, 3 flinke eetlepels geraspte Old Amsterdam Old White of andere pittige harde kaas, 1 eetlepels kerrie of Indiase Madras curry

Bereiding courgette frietjes

  • Was de courgettes, snijd de kontjes ervan af. Snijd de courgette in 2 of 3 stukken. Snijd elk stuk over de lengte in 3 repen en snijd daar weer frietjes van. Leg met de snijkant naar boven op een snijplank of bord en bestrooi royaal met zout.
  • Laat zeker een uur staan, was de frietjes schoon en dep ze goed droog met keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kluts de eieren in een diep bord. Meng het amandelmeel, de kaas en kruiden in een ander bord.
  • Haal elk reepje eerst door het eimengsel en druk het dan in het amandelmengsel. Leg op de bakplaat.
  • Herhaal dit voor alle frietjes.
  • Bak de courgette 25 minuten in de oven. Kijk of ze goed zijn en bak zo nodig nog ietsje langer.
Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top