Recept: zalm met spek uit de Airfryer

zalmfilet met de Airfryer maken

Recept: zalm met spek uit de Airfryer

Zalm met spek uit de AirfryerVis uit de Airfryer, wegens aanbakgevaar begon ik er nooit aan. Nu ik een grillplaat heb, biedt dat meer mogelijkheden. Het probeersel zalm met spek lukte in elk geval prima.

Iedereen die weleens vis heeft gemaakt in het mandje van de Airfryer weet het: de vis bakt enorm aan. Je krijgt de filets er nauwelijks in één stuk uit en je trekt de vis kapot als je het toch probeert. Om die reden maak ik vooral vlees, groenten en aardappelproducten in de mijne, een Philips Avance XL.

Sinds een maandje heb ik echter een grillplaat, die erg goed bevalt. In de recensie ‘Review: grillplaat voor de Airfryer’ lees je hoe die bevalt. Vanwege de antiaanbaklaag vind ik de plaat veel gemakkelijker schoon te maken dan het mandje. Vandaag had ik zin in vis, en eigenlijk hoort die volgens het recept zo’n 20 minuten in de oven te gaan op 200 graden. Dat kan sneller! Ik probeerde de vis te maken in de Airfryer, en het resultaat was erg lekker.

Nodig voor 2 personen

• 2 verse zalmfilets zonder huid
• 8 plakken ontbijtspek (langwerpig, niet rond)
• Versgemalen peper

Zalm uit de Airfryer maken

Haal de zalm een half uur voor het koken uit de koelkast. Snijd lelijke randjes weg en dek droog. Bestrooi met peper. Leg vier plekken spek naast elkaar, de randen iets overlappend. Leg  daarna een zalmfilet erop en vouw het spek om de filet heen. Herhaal met de andere zalmfilet. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Spray eventueel wat olijfolie op de grillplaat. Bak de zalm vervolgens 9-10 minuten. Let op: door het vet uit het spek kan er rook komen uit je Airfryer. Doe dit bij voorkeur dus bij een raam of buiten.

Serie Airfryer voor beginners:

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

 

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top