Zacht gegaarde spareribs uit de Airfryer

Zacht gegaarde spareribs uit de Airfryer

Spareribs uit de AirfryerMalse, sappige spareribs met een kruidige, krokante buitenkant. Vandaag at ik ribs die zo lekker waren dat ik me afvraag waarom ik ze niet eerder zo heb gemaakt in de Airfryer. En jij kunt ze thuis ook zo klaarmaken!

Van de week ging ik winkelen in Duitsland, in een winkelcentrum in Nettetal. Weliswaar een dik uur rijden, maar dat is het ook naar Den Haag. Daar reed ik ook al eens heen, alleen om naar de foodmarkt in Marks & Spencer te gaan. Nu was de beurt aan Duitsland. In de Kaufland (lees hier meer over die geweldige winkel) nam ik deze keer allerlei vlees mee. Spotgoedkoop en mooi van kwaliteit. Onder meer eisbein en procureur (om pulled pork te maken). En een pakje spareribs. Mijn man at buiten de deur en ik let op de koolhydraten, dus ik zag een lekker hoofdgerecht voor me – voor 1 persoon.

De spareribs wilde ik in de Airfryer maken. Ik heb dat al vaker gedaan, maar deze keer was het best gelukt van alle pogingen. Hoe dat kwam? Door te beginnen met lage temperatuur. Zo wordt het vlees wel goed gaar, maar niet droog. Aan het einde nog even de hitte erover voor een mooie korstje, en dat leverde een geweldig resultaat op. Mals vlees, sappig ook nog, smaakvol door de kruidenmix en makkelijk te snijden. En boterzacht in de mond. Wat wil je nog meer?

Nodig voor de lekkerste spareribs

Rub (kruidenmix), bijvoorbeeld die uit dit recept.
Spareribs

Maak ze klaar

 • Snijd de spareribs eventueel in stukken als ze niet in de Airfryer passen.
 • Wrik een mesje tussen het witte vlies aan de onderkant en maak een opening tussen vlies en vlees. Pak een stuk keukenpapier tussen duim en wijsvinger en trek het vlies eraf. Zonder keukenpapier gaat het moeizaam, het membraan van de spareribs is zo glibberig dat je er moeilijk grip op krijgt.
 • Wrijf de spareribs aan beide kanten in met rub en wrijf het echt in het vlees. Zet minimaal een paar uur in de koelkast.
 • Haal de spareribs een uur voor je wilt koken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
 • Verwarm de Airfryer voor op 70 graden. Doe de spareribs in de mand en bak ze 45 minuten.
 • Draai halverwege om.
 • Als de tijd voorbij is, verhoog je de temperatuur naar 200 graden en bak je de ribs nog 5 minuten. Je hoeft de Airfryer niet uit te zetten, verhoog gewoon zowel de tijd als de temperatuur. Nu worden de gare ribben mooi bruin.
 • Haal de spareribs uit de Airfryer en eet ze meteen op. Gegarandeerd een groot succes!

Herziene editie: Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Inmiddels is de 3e druk uit, waarin de inhoud is herzien (bijgewerkt naar de actualiteit). Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het boekje kost 16,85 euro ex verzendkosten. Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

8 thoughts on “Zacht gegaarde spareribs uit de Airfryer

 1. In Duitsland wordt vlees onder de eerste levensbehoeften getekend en minder btw etc ervoor gerekend. Dit helpt mede met een lagere verkoopprijs realiseren.

 2. Hier word de airfryer heel veel gebruikt. Ik was op zoek naar de tijden en temperatuur voor spareribs. Ze gaan morgen in de marinade en overmorgen in de airfryer. Ik maak ze op Indische wijze. Dank je wel om dit te plaatsen

 3. Spotgoedkoop vlees, dus hoogstwaarschijnlijk niet diervriendelijk. Ga jij een dergelijke aanschaf promoten op deze manier??

  Dat zou heel jammer zijn, gezien het bereik van volgers wat jij hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top