Review: Beyerlander ovenfrites voor de Airfryer

Review: Beyerlander ovenfrites voor de Airfryer

Airfryer frites van BeyerlanderOnno van het merk Beyerlander kwam twee zakken frites brengen om te testen. Zijn familie brengt Beyerlander op de markt, speciaal voor in de oven en de Airfryer. We testten deze nieuwe frietjes.

Er kwam een mailtje binnen van Onno Muilwijk, een jonge kerel die werkt in het familiebedrijf dat eerder de sauzen van Yildriz op de markt bracht. Sinds enige tijd heeft de familie zich gestort op ovenfrites, onder de gedachte ‘Waarom zijn de bestaande ovenfrites nou nooit echt lekker?’ Een goede vraag, en met de Beyerlander ovenfrites hoopt de familie het nieuwe gat in de markt te hebben gevonden.

De frites zijn te koop bij onder meer Albert Heijn. De zakken bevatten 600 gram frites en kosten 2,69 euro per stuk. Ze zijn er in twee formaten: 11 bij 11 mm en 14 bij 14 mm, die dus duidelijk wat dikker zijn. Eerder proefden we het eerste formaat al, vandaag waren de dikkere frieten aan de beurt.

Het bakken van de Beyerlander frites

Beyerlander frites voor het bakkenHet uiterlijk van de frites is normaal, ze zijn allemaal vierkant en er zitten korte en langere stukjes in de zakken. Het voordeel van dit merk is dat de frites enorm snel klaar zijn. Een hele zak moet 7 minuten in een voorverwarmde Airfryer op 200 graden, een halve zak duurt 5 minuten. Dat klopt echt, ik zat er een beetje tussenin qua hoeveelheid en dat duurde inderdaad 6 minuten voordat ze klaar waren. Rechts zie je een foto van voor het bakken, iets verder eentje van na het bakken. Ik was ze vergeten om te schudden, maar dat maakte voor het eindresultaat niets uit.

De smaak

Beyerlander frites na het bakkenManlief en ik proefden eerder al de dunnere friet. Die vond ik zelf wel lekker krokant, maar een beetje vlak van smaak, vooral zonder saus. De dikkere frites waren naar mijn smaak lekkerder, het binnenste was lekker zacht en luchtig. De frites waren ook krokant, al zijn de grote patatjes minder knapperig dan de kleinere stukjes. Mijn man vond ze ook erg lekker. Ze hebben ze zowel met als zonder zout geproefd, en met en zonder mayonaise. Prima te doen!

Wat zit erin?

Eerder schreef ik al een review over de nieuwe frites van Aviko. Die bevatten allemaal toevoegingen voor een krokant laagje. De frietjes van Beyerlander bevatten alleen aardappelen en zonnebloemolie, geen toevoegingen dus. Dat staat ook prominent op de verpakking: geen E-nummers of andere gekke zaken die er niet in horen.

Eindoordeel

De frites zijn erg snel klaar en in verschillende formaten beschikbaar. Je betaalt 2,69 euro voor een zak van 600 gram. Voor een heel gezin kan dat misschien aan de prijs zijn. De smaak is lekker, waarbij ik de dikkere frites meer smaak vond hebben dan de dunnere. De dikke hebben ook meer aardappel ‘vanbinnen’ dus daar heeft het wellicht mee te maken. Zeker iets om vaker te maken.

Airfryer kookboek
Kookboek voor de Airfryer

Wist je dat ik het enige Nederlandse kookboekje voor de Airfryer heb geschreven? Het is al eventjes uit maar het staat vol met simpele recepten voor onder meer lekkere gehaktballen, speklappen maar ook cupcakes en zelfs bloemkool. Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

2 thoughts on “Review: Beyerlander ovenfrites voor de Airfryer

  1. 8 maart 2021 Beyerlander heeft iets aan de receptuur van de ovenfrites veranderd. Ze hebben een langere baktijd nodig. Voorheen 10 minuten voor een halve zak, nu 30 minuten en dan zijn ze pas een beetje knapperig maar nog steeds niet echt lekker. Iets langer of hogere temperatuur maakt ze weer te droog. Dus dat is geen verbetering en sindsdien koop ik ze niet meer. Voorheen was ik heel tevreden hierover. Jammer dus!

  2. Inderdaad. Iets duurder dan de bekendere merken maar veel beter.
    Goede stevige bite en smaak. Niet vettig. En geen lelijke plekjes. Hoef niet echt mindere stukjes eruit te vissen. Ben misschien te kieskeurig maar wil geen rommel of kunstmatige toevoegingen. De hele familie lust alleen nog maar Beyerlander. Andere lusten ze niet meer, hoef ik niet meer mee aan te komen. Deen zou ze niet meer in het vak hebben liggen ? ( daar was het ietsje goedkoper). Dan maar naar de AH.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top