Saucijzenbroodje opwarmen in de airfryer

Saucijzenbroodje opwarmen in de airfryer

Saucijzenbroodje opwarmen in de airfryer

Een saucijzenbroodje is warm het lekkerst, en je krijgt ze thuis nergens anders zo lekker mee als met je airfryer. Wil je ook wat lekkers bij de koffie, lunch of gewoon tussendoor? Lees dan snel verder en ontdek hoe je dit het best aanpakt.

Saucijzenbroodjes, in de basis gewoon een broodje van bladerdeeg met gekruid gehakt erin. Vroeger kregen mijn broer en ik er heel af en toe eentje, opgewarmd in de oven. Een experiment met de magnetron, toen nog iets heel nieuws, was niet zo’n groot succes. De oven nam eeuwen de tijd om op te warmen, dus vol spanning zaten we te wachten tot we onze tanden konden zetten in zo’n lekker hartige snack. Niet per se heel gezond, want erg vet en calorierijk, maar soms moet dat gewoon kunnen.

Saucijzenbroodje of worstenbroodjes

Hier in Brabant zijn ze minder populair dan in de rest van het land. Hier zijn worstenbroodjes het populairst. Ook lekker, maar het brooddeeg om de vulling heen geeft toch een andere ervaring dan het lekker krokant vlokkige van het saucijzenbroodje.

Waar je je broodje koopt, is voor deze tip niet zo belangrijk. Het werkt even goed met een luxe saucijzenbroodje van de bakker als met eentje uit de vacuümverpakking van de supermarkt. Voor allemaal geldt dat je ze warm eet, en bij het opwarmen moet zorgen dat alles goed heet is, maar niet verbrand raakt of juist te kort verwarmd waardoor het bladerdeeg nog slap is. Allebei niet goed, dus we gaan hier voor het ideale resultaat.

Zo kun je je saucijzenbroodje opwarmen in je airfryer:

  • Verwarm je heteluchtfriteuse voor op 170 graden.
  • Als hij klaar is, leg je een of meerdere saucijzenbroodjes in de mand. Zorg dat ze elkaar niet raken.
  • Stel de timer in op vijf a vijf minuten.
  • Als de tijd voorbij is, voel dan even aan het bladerdeeg. Het moet niet heel slap meer zijn, maar ook niet te hard. Gebruik eventueel een tang om je broodjes uit de mand te halen. Verwarm je meerdere broodjes, snijd er dan voor de zekerheid eentje in en voel of de vulling wel goed warm is, anders kunnen ze eventueel nog een minuutje terug.

Geniet van je lekkere snack!

Lees ook

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Foto: Takeaway, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons
Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top