Krokante rösti van aardappel voor bij de maaltijd of als snack

Krokante rösti van aardappel voor bij de maaltijd of als snack

Wist je dat je met de Airfryer ook heel gemakkelijk een soort knapperige rösti maakt? Je hebt maar één ingrediënt nodig en het resultaat is lekker bij de maaltijd of als vetarme chips-snack.

Soms heb je zin om iets aparts te maken. Gisteren stond er kipshoarma op het menu met gemengde groenten op tacoschuitjes. Dat leek me lekker (en was het ook) maar ineens leek het me ook wat weinig, ik miste iets van aardappel. Toevallig lag er een zak met kruimige eigenheimers in de kast, en ik besloot er wat leuks mee te doen. Het resultaat pakte boven verwachting goed uit. Het werd een zeer krokante rösti, die we verkruimelden boven de groenten. Maar ook los was dit heel goed te eten, het deed denken aan van die chips frietsticks, alleen dan vrijwel zonder vet. Wil je dit ook eens proberen? Ga dan gauw aan de slag!

Nodig voor rösti

Enkele kruimige aardappel (bijvoorbeeld eigenheimers), antispatdeksel

Bereiding

  • Schil en was de aardappels. Rasp ze in heel fijne sticks, dat gaat het best met de keukenmachine. Doe de aardappelstaafjes in ruim water in een kom en spoel goed om. In het begin zie je schuim in het water, dat moet wegtrekken.
  • Giet de aardappels af in een vergiet en doe ze daarna in een theedoek. Dep ze droog, je hoeft niet te knijpen.
  • Verdeel de rösti over de bodem van het mandje. Druk een beetje aan. Dek af met het antispatdeksel.
  • Bak 15 minuten op 150 graden. Ik heb een Airfryer XXL en verwarmde deze keer niet voor. Enkele minuten voor het einde haalde ik het deksel weg en draaide ik de aardappelkoek voorzichtig om met een vork.
  • Haal de rösti uit de mand als de tijd verstreken is. Hij hoort goudgeel te zijn. Nu kun je de aardappels eventueel bestrooien met wat zout en peper, of andere specerijen die je lekker vindt.

De koek bleef nog een hele tijd krokant, omdat het water eruit was verdampt.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top