Hoe je restjes aardappels super krokant maakt in de airfryer

Aardappels super krokant uit de airfryer

Hoe je restjes aardappels super krokant maakt in de airfryer

Krokante aardappels, superlekker en gezond. Vandaag ontdekte ik een nieuwe manier om verse aardappels echt super krokant te maken in de airfryer. Nog beter dan mijn eerdere recept!

Het recept Echt krokante aardappels uit de airfryer is een van de populairste artikelen op deze site, naast de bginnershandleidingen voor de airfryer. Ik maak ze nog steeds geregeld op die manier en heb het idee ook al doorgegeven aan onder anderen mijn ouders. Het is dan ook erg simpel: met een minimale hoeveelheid olie krijg je een mand vol met knapperige aardappelstukjes. Heerlijk! Het enige nadeel is dat ze soms snel zacht worden, dus dat je meteen aan tafel moet als ze klaar zijn.

Vastkokende aardappels in de airfryer

Vandaag wilde ik eens wat anders proberen met verse vastkokende aardappels (uit de aanbieding van Jumbo). Het was zo mogelijk een nog groter succes dan het eerdere recept. De stukjes aardappel werden bruin aan de randjes, net zoals wanneer je ze bakt in de koekenpan met boter. En het mooiste was: ze bleven ook knapperig de hele maaltijd lang. Het binnenste was zacht en romig en zelfs ons kieskeurige kleuter at er graag van mee (met kerriemayonaise, erg lekker!)

Aardappelpartjes super krokant uit de airfryerHet grote verschil met het eerdere recept is dat je hier uitgaat van aardappels die al gaar zijn. Ik heb hiervoor mijn Crockpot Express gebruikt (aardappels op het stoomrekje, water onder in de pan en dan 10 minuten stomen onder hoge druk. Daarna was ik ze vergeten dus pas 22 minuten later uit de pan gehaald). De aardappels waren al gaar, maar als je geen stoompan hebt kun je ze natuurlijk net zo goed voorzichtig koken en ze proberen heel uit de pan te halen.

Krokante aardappels uit de airfryer (voor 2 personen)

  • 500 gram vastkokende aardappels, gaar en afgekoeld. Nog niet in stukjes
  • 1 eetlepels zonnebloemolie

Zo ga je te werk met je aardappels

  • Zorg dat de aardappels echt goed koud zijn. Snijd ze in de lengte door de helft en dan elke helft in 3 of 4 stukken.
  • Doe voorzichtig in een kom, de stukken gaan makkelijk kapot. Een beetje geeft niet, daar krijg je knapperige stukjes van, maar de meeste stukken moeten nog heel zijn.
  • Verdeel er de olie over en schep voorzichtig om.
  • Verwarm je airfryer voor op 180 graden.
  • Bak de stukjes 15 minuten en schud ze gedurende die tijd een paar keer om.

Je zult niet geloven hoe knapperig en krokant je aardappels uit de airfryer komen!

Lees ook

  1. Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
  2. Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
  3. Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
  4. Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor dit apparaat. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top