Kip met sticky saus, ananas en paprika

Kip met ananasEten en fruit, een combinatie uit de jaren tachtig die om goede redenen de jaren negentig niet heeft gehaald. Of eet je nog wel eens tong Picasso? Voor één gerecht maak ik een uitzondering: Chinese kip met sticky saus, ananas en paprika. 

Dit makkelijke gerecht van licht pikante kip met zoetzure saus, ananas en paprika is geschikt voor het hele gezin, want de smaken zijn mild. En tegelijk interessant genoeg voor volwassenen.

Nodig voor 2/3 personen:

4 kipdijbeenfilets, 2 eetlepels zonnebloemolie, peper, zout, chilipeper, 175 ml water, 1 groot blik ananas op eigen sap – bijvoorbeeld die van Fairtrade: uitlekgewicht 340 gram, 1 paprika, 2 eetlepels bruine of gele basterdsuiker, 4 eetlepels rijstazijn of andere lekkere azijn, 1 eetlepel donkere sojasaus, 2 eetlepels aardappelzetmeel of maïzena, chili flakes.

Kip en saus bereiden

  • Snij de kip in hapklare stukjes en bestrooi ze met zout, peper en chilipeper naar smaak.
  • Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de kip enkele minuten aan tot het meeste roze weg is.
  • Voeg het water toe, zet het deksel op de pan en laat ongeveer een kwartier pruttelen. Zet dan het vuur hoger om het water helemaal te laten verdampen.
  • Giet in de tussentijd het sap van de ananas in een kom en snijd de schijfjes ananas in blokjes.
  • Voeg de sojasaus, aardappelzetmeel, suiker en azijn toe aan het ananassap. Roer goed door, laat de suiker oplossen.
  • Maak de paprika (kleur maakt niet uit) schoon en snijd in blokjes. Doe de paprika in de pan en roerbak met de kip. Voeg eventueel nog wat olie toe als de pan te droog is geworden.
  • Giet de saus bij de kip en warm op. De saus wordt al snel dikker. Voeg de ananas toe en warm door. Bestrooi met chili flakes naar smaak.

De saus wordt heel plakkerig en donker. Het zag er niet zo fotogeniek uit dus vandaar dat ik er geen afbeelding bij heb voor je. Sommige dingen smaken beter dan ze eruitzien.
Lekker met witte rijst.

Vind je dit recept leuk? Like Eetnieuws dan op Facebook, dan komen de recepten automatisch voorbij op je overzichtspagina.

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.