Doperwtjes met knoflook

doperwtjesOver een paar maanden hebben we verse doperwtjes uit de tuin. De eerste plantjes zijn al een paar centimeter hoog. Tot die tijd moeten we het doen met doperwtjes uit de vriezer. Bijna net zo lekker als verse, zeker als je ze op mijn manier bereidt.

Nodig voor 2 volwassenen

300-400 gram doperwtjes uit de vriezer, 1 eetlepel olijfolie, 1 flink teen knoflook, 1 kleine rode ui, 1 kippenbouillonblokjes, 1 klontje boter (optioneel).

Doperwtjes bereiden

  • Haal de erwtjes uit de vriezer en giet ze in een steelpannetje. Zet onder water.
  • Snipper de ui heel fijn en pers de knoflook.
  • Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit de ui en de knoflook een paar minuten. Ze moeten iets zachter zijn maar niet verkleuren.
  • Voeg de inhoud van het pannetje toe aan de pan met de erwtjes en doe het bouillonblokje erbij.
  • Breng aan de kook en laat 5 minuten koken op zacht vuur.
  • Giet de doperwtjes af en laat de klont boter tussen de doperwtjes smelten (optioneel). Meteen serveren.

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.