Recept: de lekkerste hamburger uit de Airfryer

Hamburger uit de AirfryerDe lekkerste hamburgers zijn sappig en smaakvol. Maak een superlekkere hamburger van varkensvlees en kleed hem aan met allerlei toppings: truffelkaas, augurkjes en radijskers.

Het is alweer even geleden dat ik een recept met jullie deelde. Dat heeft allerlei redenen: een blog bijhouden kost een hoop tijd, er was veel drukte op mijn werk en ook in de privésfeer van alles dat mijn aandacht vroeg. Bovendien is het tuinseizoen weer begonnen en ben ik druk geweest met voorzaaien, de hele huiskamer ligt vol.

Hamburger uit de Airfryer

BiobuitengewoonToch vergeet ik Eetnieuws niet en maakte ik vandaag een lekker recept met de Airfryer dat ik jullie niet wil onthouden. Namelijk een superlekkere hamburger, van biologisch varkensvlees. Ik haal dat bij Biobuitengewoon in Herpt, in een gaaf huisje aan de weg naast een weiland vol met varkens die op hun gemakje staan te grazen. Varkensgehakt is niet overal te krijgen, dus vraag ernaar bij je slager of sla het online in. Echt waar: het is vetter dan gemengd gehakt en rundergehakt, maar daardoor wordt je hamburger enorm sappig.

Voor 2 hamburgers:

  • 300 gram varkensgehakt (ongekruid)
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Versgemalen peper, naar smaak
  • 2 eetlepels verse of gedroogde bladpeterselie
  • Paar handjesvol panko (Japans broodkruim) of paneermeel
  • 1 theelepel grove mosterd

Meng alles door elkaar in een kom. Voeg zoveel panko toe als nodig is om het gehaktmengsel te binden. Vorm twee hamburgers van het gehakt. Ik had (hele lekkere) donerbroodjes van de Turkse bakker, mijn burger was dus groot en plat. Ik bakte hem 8 minuten op 180 graden op de grillplaat van de Airfryer. Mandje kan natuurlijk ook. Is je burger dikker en kleiner, dan moet hij waarschijnlijk langer grillen.

Om aan te kleden:

Ik bouwde de burger als volgt op:

Broodje 2 minuten opwarmen in de Airfryer op 180 graden (dat doe je voor je de hamburger gaat bakken). Laten afkoelen en opensnijden. Dan mosterdmayonaise (Maille) over de snijkanten verdelen, sla erop, de hamburger, truffelkaas (van kaasboerderij De Schep, te bestellen bij Delekkerstekaas.nl), cornichons van Kesbeke, kappertjes, smokehouse ketchup van Marks & Spencer en wat radijskers. Absoluut een aanrader!

Lees ook

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.