5 frisse lenterecepten voor de airfryer

Een tafel vol lekker eten

5 frisse lenterecepten voor de airfryer

Nu de lente eraan komt, is het tijd om je airfryer te gebruiken voor heerlijke, frisse gerechten die perfect passen bij het seizoen. Of je nu op zoek bent naar lichte en gezonde opties of knapperige snacks voor bij de picknick, deze recepten voor de airfryer zullen je keuken vullen met heerlijke aroma’s.

Citroenige kippenvleugels

Nodig:

  • 500 gram kippenvleugels
  • 1 citroen, uitgeperst
  • Verse kruiden naar smaak (rozemarijn, tijm, oregano)
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Marineer de kippenvleugels in een mengsel van citroensap, fijngehakte knoflook, verse kruiden, olijfolie, zout en peper. Zet afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.
  2. Bak in de airfryer op 200 °C gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Tip: deze bereiding is ook lekker met zalm, bak die dan 10-12 minuten en kijk even of de vis goed gaar is maar niet te droog wordt.

Geroosterde asperges met Parmezaanse kaas

Nodig:

  • 500 gram asperges
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Maak de asperges schoon en schil ze grondig.
  2. Besprenkel de asperges met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  3. Bak in de airfryer op 200°C gedurende 10-12 minuten, of tot ze knapperig en licht gebruind zijn.
  4. Bestrooi met vers geraspte Parmezaanse kaas voor het opdienen.

Asperges

Gezellige groentespiesjes

Nodig:

  • Cherrytomaten
  • Champignons
  • Paprika
  • Courgette
  • Olijfolie
  • Verse kruiden (tijm, rozemarijn)
  • Zout en peper
  • Houten spiesjes, geweekt in kraanwater

Bereidingswijze:

  1. Was de groenten en dep ze droog. Rijg de groenten afwisselend aan spiesjes.
  2. Besprenkel met olijfolie, verse kruiden, zout en peper.
  3. Bak in de airfryer op 200 °C gedurende 10-12 minuten, of tot de groenten zacht en licht gebruind zijn.

Kruidige geroosterde kikkererwten

Nodig:

  • 1 blik kikkererwten
  • Olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Spoel de kikkererwten af en dep ze goed droog, bijvoorbeeld met keukenpapier.
  2. Meng met olijfolie, komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
  3. Bak in de airfryer op 180°C gedurende 15-20 minuten, of tot ze knapperig zijn.

Kikkererwten in een schaal

Honingwortels uit de airfryer

Nodig:

  • 1 bosje wortels
  • 2 el honing
  • 1 el roomboter
  • 1 tl verse tijm, gehakt
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Schrap de wortels en snijd grote eventueel doormidden. Kook de wortels kort tot ze net gaar zijn.
  2. Meng honing, boter, verse tijm, zout en peper in een kom en wentel de wortels door dit mengsel.
  3. Bak in de airfryer op 180°C gedurende 10-12 minuten, of tot de glazuur knapperig is.

Met deze frisse lenterecepten voor de airfryer ben je klaar om het meeste uit het seizoen te halen en te genieten van heerlijke, gezonde gerechten boordevol smaak. Probeer ze uit en ontdek je nieuwe favorieten!

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant

2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes

3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken

4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Ken je mijn kookboekje al?

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek over dit mooie apparaat. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of of Pinterest.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top