Ontdek de airfryer: onverwachte trucjes voor je salade

Salade met spekjes en croutons

Ontdek de airfryer: onverwachte trucjes voor je salade

Wanneer je aan salades denkt, is de airfryer waarschijnlijk niet het eerste keukenapparaat dat in je opkomt. Toch kan dit veelzijdige toestel een verrassende toevoeging zijn aan je salade-repertoire. Met een beetje creativiteit kun je de airfryer gebruiken om heerlijke toevoegingen te maken die je salade naar een hoger niveau tillen. In dit artikel delen we twee eenvoudige recepten: krokante spekjes en knapperige croutons, allemaal gemaakt met behulp van de airfryer.

Krokante Spekjes

Nodig:

  • 150 g gerookte spekjes

Bereiding:

  1. Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  2. Verdeel de spekjes gelijkmatig over de bodem van het mandje van de airfryer. Zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen, zodat ze knapperig kunnen worden.
  3. Bak de spekjes gedurende 5-7 minuten, afhankelijk van hoe krokant je ze wilt hebben. Schud halverwege de baktijd het mandje om, zodat de spekjes gelijkmatig bakken.
  4. Als de spekjes goudbruin en knapperig zijn, haal je ze uit het mandje en laat je ze even uitlekken op keukenpapier.

Knapperige croutons uit de airfryer

Nodig:

  • Oud brood, in blokjes gesneden
  • Het uitgebakken vet van de spekjes

Bereiding:

  1. Verwarm je apparaat eventueel nog eens voor op 180°C.
  2. Meng de blokjes oud brood met het uitgebakken vet van de spekjes. Zorg ervoor dat alle stukjes brood gelijkmatig bedekt zijn met het vet. Kruid ze eventueel met bijvoorbeeld knoflook- en uienpoeder.
  3. Verdeel de broodblokjes gelijkmatig over de bodem van het mandje.
  4. Bak de croutons gedurende 5-8 minuten, afhankelijk van hoe knapperig je ze wilt hebben. Schud halverwege de baktijd het mandje om voor een gelijkmatige bak.
  5. Haal de croutons uit de airfryer wanneer ze goudbruin en knapperig zijn.
  6. Laat de croutons afkoelen voordat je ze aan je salade toevoegt voor een heerlijke crunch.

Met deze eenvoudige recepten kun je je salade een heerlijke upgrade geven met behulp van je heteluchtfriteuse Geniet van het lenteweer!

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant

2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes

3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken

4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Ken je mijn kookboekje al?

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek over dit mooie apparaat. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of of Pinterest.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top