Croutons voor soep of salade uit de Airfryer: goedkoop en lekker!

Croutons voor soep of salade uit de Airfryer: goedkoop en lekker!

Croutons uit de AirfryerVan wat oud brood maak je in de Airfryer supersnel lekkere brosse, krokante croutons. Strooi de broodblokjes over soep of salade.

Veel mensen vinden het lekker om een tosti te maken in de Airfryer. Ik ben er zelf niet zo kapot van, de boterhammen worden niet krokant maar bros, oftewel uitgedroogd – meer richting beschuit dan richting een smeuïge tosti. Smaken verschillen natuurlijk. Maar toen ik vandaag een salade met sla en radijs uit eigen tuin wilde opleuken met iets lekkers, viel ineens het kwartje. Die brosheid die de Airfryer aan brood geeft is bij croutons niet hinderlijk, maar juist de bedoeling. Binnen een paar minuten waren de croutons klaar. Zo maak je ze:

Nodig voor 1 salade of 1 ronde soep voor 3-4 mensen

• 2 oude boterhammen, liefst van witbrood of maisbrood (niet zo oud dat ze beschimmeld zijn)
• Halve eetlepel zonnebloemolie
• Peper en zout
• Smaakmakers naar keuze, zoals knoflookpoeder of uienpoeder

Aan de slag met de croutons

• Leg de boterhammen op elkaar en snijd er met een scherp mes de korstjes vanaf.
• Snijd nu de boterhammen op elkaar in blokjes en doe ze in een schaal.
• Druppel de olie erover en meng goed met je handen tot de blokjes allemaal wat olie in zich hebben.
• Maal er peper en zout over.
• Verwarm de Airfryer voor op 170 graden.
• Bak de broodblokjes zo’n 3,5 minuut, afgedekt met een spatdeksel, anders vliegen ze de hele Airfryer rond. Doe de warme croutons weer in de schaal en verdeel er wat uien- of knoflookpoeder over. Meng alles goed.
• Strooi de blokjes vlak voor je gaat eten over salade of over soep: lekker!

Lees ook

Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top