Review: Airfryer frites van Beyerlander – in 3 minuten klaar?

Review: Airfryer frites van Beyerlander – in 3 minuten klaar?

Frites uit de AirfryerWat doe je als Beyerlander drie zakken met nieuwe Airfryer frites komt langsbrengen, met de belofte dat ze in 3 minuten klaar zijn? Meteen uitproberen! Zijn deze frietjes inderdaad razendsnel klaar?

Laatst kreeg ik een mailtje van het Nederlandse bedrijf Beyerlander. Of ik het leuk vond hun nieuwste product eens te proberen in mijn Airfryer. Natuurlijk! Korte tijd later kwam de sympathieke Onno 3 zakken brengen, vergezeld van wat enthousiaste uitleg over hun nieuwste aardappelproduct voor de Airfryer. Beyerlander is een familiebedrijf dat wat jaartjes geleden bekend werd met de sauzen van hun merk Yildriz. Het werd een groot succes, en inmiddels zijn ze al enige tijd bezig met het ontwikkelen van ovenfrites, die speciaal geschikt zijn voor de Airfryer.

Test Airfryer frites

Ik probeerde al eens eerder wat van ze, daarover lees je meer in dit bericht. Maar nu was het tijd voor de supersnelle dunne Airfryer frites, met de aantrekkelijke belofte dat ze binnen 3 minuten klaar zijn. Met ‘dun’ bedoelt het bedrijf dat de patatjes 8 mm bij 8 mm zijn, iets dikker dan Franse frites. Op de verpakking staat duidelijk uitgelegd hoe je ze moet klaarmaken, namelijk voorverwarmen op 200 graden en dan 3 minuten bakken. Zou dat echt kloppen?

Hoe snel klaar?

Frites uit de Airfryer zijn minder vet dan uit de friteuse. Daardoor kiezen veel mensen voor airfryers. Wel moet je er rekening mee houden dat ze gemiddeld gezien wat langer nodig hebben voor ze klaar zijn. Andere merken aardappels zijn na 12 tot 14 minuten klaar. Dat kan lastig zijn als je een groot gezin hebt, of weinig tijd. Frites binnen 3 minuten nemen dit nadeel dan ook weg. Ik ging dus aan de slag met een tweepersoonsportie.

Aan de slag

De verpakking van Beyerlander fritesZoals gezegd verwarmde ik de Airfryer (een XL van Philips) voor op 200 graden en bakte ik de frites daarna gedurende 3 minuten. Ze konden meteen op tafel, waar ik een lekkere hamburger en wat sla klaar had staan. Het resultaat zie je op de foto bovenaan dit artikel. De frietjes waren goed heet, krokant en smaakten prima. Qua bite deden ze me een beetje denken aan patat van McDonald’s. Een pluspunt vind ik dat er geen kunstmatige toevoegingen in de frietjes zitten,

Aanrader?

Deze frites van Beyerlander zijn een handige oplossing als je frites wilt maken die minder vet is dan uit de friteuse, die wel snel op tafel staan. Ze zijn inderdaad binnen 3 minuten klaar en smaken prima. Een zak van 450 gram kost 1,89 euro. De frites zijn te koop bij Albert Heijn, Hoogvliet en Plus. Het bedrijf werkt aan uitbreiding van het aantal verkooppunten.

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente</a

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

One thought on “Review: Airfryer frites van Beyerlander – in 3 minuten klaar?

  1. De vernieuwde Beyerlander dunne frietjes vinden wij minder dan het oude concept. Was altijd in 6 minuten bruin. Nu na 10 minuten redelijk bruin.
    Wat is er veranderd ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top