Knoflook poffen in de Airfryer

Knoflook poffen in de Airfryer

knoflook poffenGepofte knoflook smaakt veel zachter en voller dan rauwe knoflook. In de Airfryer ben je zeker een half uur sneller klaar dan in de oven.

Een paar jaar geleden pofte ik geregeld knoflook. Je gebruikt daarvoor een hele bol. Veel recepten stellen dat je een kapje van de bol af moet snijden, hem besprenkelen met olijfolie en dan in aluminiumfolie moet inpakken. Na ongeveer een uur opm 180 graden ben je dan klaar. Resultaat: het binnenste van de teentjes wordt zacht van smaak, zelfs een beetje rokerig.

Een dezer dagen maak ik quiche met spruitjes en daarvoor wilde ik knoflook poffen. Leek me een prima idee om het in de Airfryer te doen en mijn verwachting dat het snel en simpel zou zijn, klopte. Als je klaar bent met poffen, laat je de knoflook afkoelen. Daarna knijp je de teentjes uit in een kommetje. Het ‘vruchtvlees’ is zacht geworden. Lekker in knoflooksaus, of in een dip zoals deze.

Knoflook poffen in de Airfryer

  • Verwarm de Airfryer voor op 160 graden.
  • Kies mooie grote bollen knoflook waarvan de teentje een beetje los zitten. Ik heb bij Lidl vandaag goede gekocht.
  • Pel de schil van de bol zodat je de teentjes goed kan zien.
  • Spray wat olie over de bol knoflook.
  • Leg de bol met de teentjes naar boven toe in het mandje van de Airfryer.
  • Pof de knoflook gedurende 20 minuten. Kijk daarna of de teentjes een beetje geblakerd zijn en voel of ze zacht geworden zijn. Dan zijn ze klaar voor verder gebruik!
    kookboek Airfryer

Meer recepten lees je in mijn onlangs verschenen boek Makkelijke gerechten uit de Airfryer. Het kost 16,85 euro ex verzendkosten en is te koop via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een lekker recept? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top