Keukentip: snel snijden met je schaar

Keukentip: snel snijden met je schaar

schaarMijn man keek de eerste keer gek op en ook de hulp wist van de week niet wat ze zag toen ik in de keuken met de schaar aan de slag ging. Terwijl mijn manier uiteraard de handigste en snelste wijze is, die je veel ergernis gaat besparen. Waar ik het over heb?

De meeste mensen gebruiken hun keukenschaar alleen voor papier en plastic, om verpakkingen of zakjes open te knippen. Of om dozen open te maken of te helpen met van die vacuümverpakkingen waar je geen opening in kan maken met je vingers. Ik heb een andere toepassing bedacht voor de schaar, eentje waarvan je jezelf op je kop gaat slaan omdat je het niet zelf hebt bedacht. Maar dat gaat vaker op voor handige trucjes. Een soort lifehack: iets simpels om je leven gemakkelijker te maken.

Het handige trucje kwam voort uit een eigen ergernis tijdens het smeren van ontbijt- of lunchpakketjes. Namelijk het feit dat ik dubbele boterhammen niet fatsoenlijk doormidden kreeg gesneden. Mijn enorme broodmes passen voor een simpele boterham is ook weer zo overdreven. Plus dat het niet erg handig is, want broodmessen zijn bedoeld voor harde korsten, niet voor broodkorstjes die eigenlijk te zacht en flexibel zijn om doorgesneden te worden met een normaal mes.

Schaar in de aanslag!

Ik besloot de boterhammen voortaan niet door te snijden, maar te knippen. Gewoon een flinke schaar pakken (een schone uiteraard!), de sandwich in de andere hand en knip, knip: je hebt twee keurige sneetjes. Wel de schaar goed schoonmaken naderhand, of in de vaatwasser mee laten draaien. Probeer het eens! Met een kleine schaar is het trouwens niet zo handig, dat is nogal een gepiel en wordt niet heel netjes.

Vind je dit een leuke tip? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

One thought on “Keukentip: snel snijden met je schaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top