Review: HG Airfryer Reiniger

HG Airfryer Reiniger uitgeprobeerd

Review: HG Airfryer Reiniger

Een speciaal product om het mandje van je Airfryer nu eindelijk echt goed schoon te krijgen. HG belooft dat zijn Airfryer Reiniger de hardnekkige aanslag verwijdert. Is dat echt zo?

HG Airfryer Reiniger uitgeprobeerdSinds begin dit jaar heb ik een Airfryer XXLvan Philips. Zijn voorganger XL had het na drie jaar begeven en eerlijk gezegd was het ding ook te vies voor woorden geworden. De buitenkant zag er nog prima uit, maar het mandje en de bak waren echt heel vies. Niet omdat ik nooit schoonmaak, juist na elk gebruik, maar omdat het vet en de specerijen om onduidelijke redenen inbrandden om nooit meer weg te gaan. Niet met Dasty, niet met sopjes, de vaatwasser, soda… nergens mee. Hoe sommige mensen erin slagen het mandje en rooster netjes te houden… geen idee.

HG Airfryer Reiniger

Met de nieuwe Airfryer had ik de hoop dat de coating vuil beter zou weerstaan. Eerst leek dat ook zo te zijn en was hij beter schoon te maken, ook omdat het gaas eruit kan. Maar inmiddels ziet de mand er niet meer uit (zie foto). Mijn hart ging sneller kloppen toen ik bij de bouwmarkt de HG Airfryer Reiniger zag staan. Een flesje met 250 ml van een speciaal schoonmaakmiddel van 8,95 euro. De fabrikant zegt er dit over:

Beschrijving HG reiniger

Eerste poging

Je begrijpt het al: ik kon niet wachten met proberen. De gebruiksaanwijzing spreekt voor zichzelf: mand insmeren met reiniger met een speciaal bijgeleverd kwastje, in de gootsteen zetten en na een uur afspoelen. Het werd wat langer dan een uur, maar ik was zo benieuwd dat ik er daarna de kraan op zette en begon te poetsen. Om goed te kunnen zien hoe het werkte, had ik maar de helft van de mand ingesmeerd. Na afspoelen en droogmaken keek ik eens goed. Welke zijdes had ik ingesmeerd? Ik zag echt geen verschil. Het had dus niet gewerkt. Misschien was de aanslag te hardnekkig. Dezelfde avond besloot ik het nog eens te proberen op de gehele binnenzijde, en dat een nacht te laten intrekken.

Nacht intrekken

Zo gezegd, zo gedaan. De mand heeft ingesmeerd een hele nacht in de gootsteen gestaan en de volgende ochtend heb ik hem schoongemaakt. Het resultaat was beter dan poging 1, ik zag wel verbetering – maar om nu te zeggen, stralend schoon? Nee, bepaald niet. Om het in beeld te brengen: de foto bij dit artikel is van NA het schoonmaken, niet van ervoor. Misschien werkt het beter als je het heel vaak herhaalt. Ik ga het flesje wel leegmaken maar koop het daarna niet meer. Jammer, maar leuk geprobeerd.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

 

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

9 thoughts on “Review: HG Airfryer Reiniger

  1. Slecht resultaat. Spijt van dat ik het heb gekocht.
    Het is niet zo: Hg doet wat het beloofd.
    Niet goed geld terug??????????? Als dat zou kunnen.

  2. 100% stralend schoon zal hij nooit worden. Dat wordt hij ook niet met soda. Hij is wel een heel stuk schoner geworden. Alleen het netje is wel een probleem maar ik ga deze losmaken en dan in een zak doen als hij is ingesmeerd.

  3. HG airfryer schoonmaak middel gekocht,meteen aan de slag.De voorschriften opgevolgt,afspoelen na 1 uur,geen resultaat.Nog een keer geprobeerd,een naacht laten staan,geen resultaat.Daarna maar weer met soda en kokend water,resultaat schoon.Dus eigenlijk weggegooid geld.7.95 euro,soda 0.75 euro.

  4. Ik heb de Airfryer reiniger van HG ook gekocht en uitgeprobeerd en was in eerste instantie teleurgesteld omdat het vet er inderdaad nog net zo hard op bleef zitten, maaarrrr… ik ben toch met een sponsje flink aan het boenen geweest en het is me toen wel degelijk gelukt om alles eraf te krijgen. Het is dus niet een kwestie van erop smeren, in laten werken en daarna veeg je alles er zo af, je moet dan nog wel flink boenen, maar dan lukt het wel. Heb hier en daar wel mijn nagels een beetje moeten gebruiken en heb af en toe wel ook voorzichtig het schuurlaagje van een schuursponsje gebruikt, maar zo te zien heeft dat de beschermlaag van het mandje niet aangetast. Dat laatste moet je niet keihard doen natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top