Verse guacamole zonder knoflook

Verse guacamole zonder knoflook

guacamoleGuacamole is een dip gemaakt van avocado. Veel mensen eten het bij nacho’s. Je kunt het kant-en-klaar kopen maar het is veel lekkerder om zelf te maken.

Avocado’s zijn feitelijk fruit maar de meeste mensen scharen ze onder de groenten. Ze bevatten veel onverzadigde vetten. Die zijn goed voor hart- en bloedvaten en je cholesterol. Er zit ook veel kalium in en vitamine C en E. Guacamole is dus te beschouwen als een gezonde dip, zonder suiker met alleen gezonde vetten

Guacamole maken

Voor een flinke bak vol heb je nodig:

2 avocado’s, 10 gram koriander – fijngehakt, ongeveer 4 theelepels limoensap, 1 flinke snuf chili flakes of als je van pittig houdt een kleingesneden pepertje, klein rood uitje – gesnipperd, zout

Het belangrijkste voor een goede guacamole is dat de avocado goed rijp is. De meeste supermarkten verkopen de avocado’s onrijp. Het binnenste is dan keihard en niet lekker. Ik voel er altijd aan en als ze zacht zijn aan alle kanten, zouden ze goed moeten zijn. Er is echter een betere manier, die kun je bekijken op de site van Culy.nl. Helaas waren mijn avocado’s van gisteren van de Albert Heijn eigenlijk te hard. Ik heb de tip gekregen dat de avocado’s van de supermarkt EMTE goed zijn. Desondanks was het een lekkere dip, met nacho’s.

Zo maak je het:

  • Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit.
  • Schep het vruchtvlees uit de avocado’s en doe het in een bakje.
  • Zet de staafmixer erop of prak de avocado als die erg zacht is. Prakken ging niet goed bij mij, de staafmixer wel.
  • Voeg de andere ingrediënten toe aan de guacamole.
  • Proef goed en voeg naar smaak extra chili flakes, limoensap of koriander toe.

Serveer direct, guacamole verkleurt als je hem te lang laat staan. Je kunt hem tijdelijk bedekken met een laagje water. Schenk dit eraf en roer de guacamole goed om voordat je hem serveert. De kleur blijft fris doordat het water de zuurstof tegenhoudt die de dip bruin maakt.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top