Tip voor goedkope cheesecake

Tip voor goedkope cheesecake

CCheesecakeheesecake is lekker, zeker zelfgemaakt voor een feestje. Toen wij laatst samen onze verjaardag vierden, wilde ik er een maken naar recept van Ottolenghi. Een cheesecake met macadamia’s en twee soorten karamel. Dat klonk als een dure onderneming… maar viel wel mee.

Het kwam goed uit dat ik sowieso nog macadamia’s had liggen, dus daar zaten geen extra uitgaven in. Als je geen macadamia’s hebt liggen lijken bijvoorbeeld pecannoten me ook heerlijk. Karamel zelf maken doe je met suiker en slagroom, en de bodem van een goede cheesecake zijn koekkruimels met gesmolten boter. Ook niet echt een enorme investering.

Dure MonChou

Wat een cheesecake prijzig maakt, is de roomkaas die erin moet. Veel mensen nemen die van MonChou. Prima, niks mis mee. Maar wel meer dan een euro voor 1 pakje van 100 gram. Als je er dan 6 of meer van nodig hebt, tikt dat flink aan. Plus dat die papiertjes van de MonChou zo lastig open te krijgen zijn waardoor mijn handen altijd helemaal onder zitten.

De oplossing

Ga naar de dichtstbijzijnde ALDI. Zoek daar het gedeelte waar ze kaas en margarine bewaren buiten de koeling. Sla Milsa Verse Kaas in. Het zijn platte onooglijke bakjes met een blauwe seallaag. 200 gram per bakje voor net iets meer dan 60 cent. In plaats van meer dan 6 euro kost de cheese voor deze cake dan ongeveer 1,80. Dat is 70 procent goedkoper dan het A-merk. De taart was trouwens heerlijk!

De ingrediënten voor de taart vind je verder op de site van Ottolenghi.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

One thought on “Tip voor goedkope cheesecake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top