Review: Eethuis Wayang in Tilburg

Review: Eethuis Wayang in Tilburg

Review van Eethuis Wayang in TilburgNa een lange dag in de auto hadden we echt geen energie meer om te koken. Eethuis Wayang zit sinds kort hier in de buurt en dit Indische restaurantje bezorgt ook thuis. In deze review lees je hoe deze bezorgmaaltijd beviel.

Eethuis Wayang is een tijd geleden geopend in de Goirkestraat in Tilburg. Deze lange straat kent wel meer horeca, waaronder het bij mij geliefde Sardina voor verse vis. Verder kennen we wat cafetaria’s, de gebruikelijke shoarma en nu dus ook een Indisch eethuisje annex bezorgrestaurant. Het zaakje zit net te ver weg om er toevallig langs te komen, dus over de inrichting kan ik je niet veel vertellen. We hebben er al eens eerder wat besteld, en dat was prima. Snel bezorgd, lekker warm nog en meer dan voldoende. Maar zou de kwaliteit wel constant zijn? Tijd voor een review.

Geen zin om te koken

Na een weekje Denemarken zouden we in de middag alweer thuis zijn. Wegens de vele wegwerkzaamheden in Duitsland kregen we uren vertraging onderweg en waren we pas rond half zeven thuis. De Jumbo hier verderop was al dicht, en uitgebreid uit eten gaan hadden we ook geen zin in. De afgelopen week hadden we al genoeg frietjes gegeten en we hadden allebei behoefte aan iets anders, bijvoorbeeld rijst.

Thuisbezorgd

Via de app van Thuisbezorgd.nl viel de keuze al snel op Eethuis Wayang. We besloten tot twee gerechten van de menukaart. Via Thuisbezorgd kun je de kaart zien en eten bestellen, maar de menukaart staat ook op hun eigen site. Ze hebben van alles, niet alleen Indisch eten maar ook spareribs. Het verband tussen deze twee is me niet helemaal duidelijk, maar er zijn wel meer bezorgrestaurant die uiteenlopend eten brengen. Zal met economische overwegingen te maken hebben.

Eten bestellen

De keus viel op de 8 mini loempiaatjes (euro 3,50), de saté ayam pinda (5 euro voor 3 stokjes met saus) en rijsttafel voor 1 persoon met nasi goreng in plaats van witte rijst (15 euro, met witte rijst 13,50). De bezorgkosten zijn 2,10 euro, waarvan 5 cent voor de plastic zak. Plus 25 cent voor de iDeal-betaling gaf dit een totaal van 25,85 euro. De prijzen op hun eigen menukaart kloppen niet helemaal met die op de app, volgens de pdf kost nasi 50 cent extra en het is 1,50. Ik moet zeggen dat ik de bezorgkosten wel aan de hoge kant vind, zeker bij een bestelling van meer dan 20 euro.

Snel bezorgd

Binnen een half uur stond de bezorger voor de deur met een nette plastic tas met de bakjes erin, keurig verpakt in papier zoals je misschien wel kent van de Chinees. Wegens grote honger heb ik er geen foto van gemaakt, maar alle gerechten zaten in de welbekende plastic bakjes en waren goed heet. De rijsttafel bestond uit nasi goreng, kroepoek, atjar, seroendeng, gado gado, sayoer lodeh, ayam ketjap en daging Bali. Duidelijk te zien was in welk bakje welk gerecht zat.

Was het lekker?

Hoe het smaakte? De loempiaatjes waren prima, niet zo knapperig als ze zijn net uit de friteuse, maar lekker. Erbij zat een bakje chilisaus. De rest was ook heerlijk. Ik schepte van alles wat op mijn bord, en proefde al gauw de typische citrussmaak van djeroek peroet in een van de gerechten. Alles was goed op smaak, al vond mijn man het wel aan de pittige kant. Ik houd daar zelf wel van, maar je moet er wel erg in hebben. Hoewel we niet specifiek voor twee personen hadden besteld, de rijsttafel was namelijk voor persoon en daarbij dus 1,5 stokje saté per persoon, hadden we meer dan genoeg. Er bleef zelfs nog wat over voor de dag erna, voor een kleine eter. Ik serveerde de kliekjes met een bak bami aan mijn man en die maakte alles tot tevredenheid op.

Conclusie review

Eethuis Wayang levert snel een flinke hoeveelheid lekker eten. De gerechten zijn netjes verpakt en komen warm aan. De smaak is prima, al vond mijn man het te pikant naar zijn smaak. In de gerechten proef je verse ingrediënten. De bezorgkosten zijn met 2,10 euro aan de hoge kant. De volgende keer haal ik het misschien zelf wel om, om die reden.

Plus:
Prima porties, goed op smaak, lekker warm

Min
Misschien iets te pittig
Meer dan 2 euro bezorgkosten

Eethuis Wayang

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top