Lunchidee: sandwich met ei-baconsalade

Lunchidee: sandwich met ei-baconsalade

sandwich ei-baconsaladeEen ei op brood is lekker voedzaam. Heb je spekjes in huis, voor bijvoorbeeld stamppot? Ik wel. Ik bakte ze alvast uit en hield een eetlepel apart voor een smakelijke lunch. Een sandwich met ei-baconsalade en zelfgemaakte augurkjes.

Bij tankstations is het vaak het lekkerste broodje: die met ei-baconsalade. Smeuïg en hartig. Een salade die goed meegenomen kan worden, maar die koud het lekkerst is. Ik had zin in ei op brood, en toen viel mijn oog op het pakje spekreepjes. Een lunchidee was geboren.

Nodig voor 1 sandwich

2 boterhammen, 1 ei, 1 eetlepel uitgebakken spekjes (ik begon met een hele zak), peper uit de molen, halve tot hele eetlepel mayonaise naar keuze, 1 theelepel augurkennat, augurken (veel!).

Bereiding sandwich ei-baconsalade

  • Kook het ei hard. Mag ik je een eierkoker aanbevelen? Tot voort kort gebruikte ik een pannetje met water. De eieren waren meestal te zacht of te hard. De goedkoopste eierkoker die we konden vinden doet nu het werk. Met een maatbekertje giet je een bepaalde hoeveelheid water in het apparaat, afhankelijk van het aantal eieren en de gewenste hardheid. Het apparaat gaat stomen en piept als hij klaar is. Altijd een prima ei. Wij hebben deze.
  • Bak intussen de zak spekjes uit in een koekenpan zonder vet op middelhoog vuur. Giet de spekjes af in een vergiet als er veel vocht uit loopt. Laat ze dan afkoelen in een vergiet en houd een eetlepel apart voor de salade. De rest kun je in de koelkast wel een paar dagen bewaren.
  • Laat het ei schrikken en afkoelen en pel het.
  • Doe het ei in een schaaltje en druk hem met je handen fijn. Meng met de mayonaise en maal er zout over.
  • Voeg het augurkennat toe (niet te veel, dan wordt de salade te nat) en roer er dan de spekjes doorheen.
  • Beleg een boterham met de salade, leg er de augurken op en dek af met de andere boterham. Vorige week had ik zelf komkommer ingelegd, die die kwamen goed van pas bij wijze van augurk.

Eet smakelijk!

Tagged
Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top