Review: aardappelkroketten van Beyerlander

aardappelkroketten uit de airfryer

Review: aardappelkroketten van Beyerlander

Aardappelkroketten van BeyerlanderHet Nederlandse merk Beyerlander brengt sinds kort aardappelkroketten op de markt. Ze zijn binnen 7 minuten klaar. Dat klinkt veelbelovend. Ik probeerde ze voor je uit.

Wie Eetnieuws vaker bezoekt, weet dat ik geregeld schrijf over de producten van Beyerlander. Dit Nederlandse bedrijf werd groot met de sauzen onder de naam Yildriz. Een paar jaar geleden besloten ze het over een andere boeg te gooien en stapten ze in de aardappelproducten. In eerste instantie frites, maar sinds enige tijd ook andere aardappelspecials voor in de oven en de Airfryer.

Nieuw product proberen

Ik draag dit merk een warm hart toe. Onno van Beyerlander kwam al een paar keer wat zakken frietjes brengen om uit te proberen, en ze bevielen goed. Toen ik een tijdje terug de aardappelkroketten in de vrieskisten van de Jumbo zag liggen, besloot ik ze uit te proberen. De lijn producten heet trouwens Aardappelspecials, en er horen ook aardappeltoefjes, röstirondjes en nog veel meer bij.

Beyerlander onderscheidt zich van andere fabrikanten door de snelle bereidingstijd van hun producten. Ze halen een deel van het water uit de aardappels, waardoor ze sneller gaar en krokant zijn. Zelf omschrijven ze het als: meer aardappel, minder water. In zekere zin dus meer waar voor je geld, omdat er minder verdampt.

Wat zit er in de aardappelkroketten?

Een zak bevat 400 gram. Dat was hier in huis genoeg voor twee volwassenen, en dan heb je een ruimte portie. Drie kleine eters of twee ouders met jonge kinderen hebben er vast ook genoeg aan. De ingrediënten zijn: aardappels (89%), zonnebloemolie, raapzaadolie, jodiumhoudend zout, dextrose, aardappelzetmeel, volle melkpoeder, kruiden. Geen onduidelijke toegevoegde bestanddelen dus. De aardappelkroketjes zijn al op smaak gebracht, extra zout erover strooien is niet nodig.

Bereiding in de Airfryer

De instructies op de zak zijn duidelijk: verwarm de Airfryer voor en bak de inhoud van de zak 7 minuten. Dan zijn de aardappelkroketten gaar, warm en bruin. Ik heb sinds kort een Airfryer XXL en de eerste keer dat ik deze kroketjes probeerde leek het me goed om 2 minuten extra aan te houden, omdat de XXL niet voorverwarmd hoef te worden. Het apparaat is immers niet in 5 seconden op 200 graden. Al snel bleek dit niet nodig te zijn, misschien vanwege het hogere vermogen van de XXL. Na ruim 7 minuten waren ze bruin en krokant.

Hoe smaken ze?

Ik was erg tevreden. Bewerkte aardappelproducten kunnen nog weleens wat chemisch smaken, een beetje zoals aardappelpuree uit een pakje. Daar hebben deze aardappelkroketten geen last van. Ze zijn en blijven krokant. De vulling is erg luchtig, en niet zo machtig als ik weleens geproefd heb bij producten van de concurrent.

Inmiddels hebben we de aardappelkroketten van Beyerlander een aantal keer gemaakt en ik blijf bij mijn oordeel. Wij gaan ze vaker eten. Ze zijn te koop bij onder meer Jumbo. Ik betaalde 2,29 euro voor een zak.

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top