Krokante verse aardappels uit de Airfryer

aardappels uit de AirfryerVeel mensen mopperen dat het niet makkelijk is om verse aardappels lekker krokant te krijgen in de Airfryer. Ik heb er ook vaak moeite mee, ze worden snel taai en droog. Maar gisteren waren ze heel goed gelukt, en dat wil ik graag met jullie delen.

Aardappelproducten die al voorgebakken zijn, worden altijd lekker knapperig in de Airfryer. Maar verse aardappels goed krijgen, dat is toch lastiger. Ik heb er zelf ook vaak moeite mee. Het eindresultaat hangt toch vaak af van de aardappelsoort en hoelang je ze bakt. Onderstaand was een groot succes. Probeer het ook!

Nodig voor 2 personen:

4 flinke kruimige aardappels, zout, 1 eetlepel knoflookolie, 1 theelepel uienpoeder

Bereiding aardappels

  • Schil de aardappels, en halveer ze in de lengte.
  • Leg elke helft met de snijkant naar beneden op de snijplank en halveer nogmaals in de lengte. Snijd de parten in blokjes van ongeveer 2 bij 1 centimeter.
  • Doe twee eetlepels zout in een grote kom, vul de kom met water en laat de aardappelblokjes een half uur weken.
  • Giet de aardappelblokjes af en droog ze goed af met een schone theedoek of een stuk keukenpapier. Doe de droge blokjes over in een kom.
  • Meng 1 eetlepel knoflookolie en de theelepel uienpoeder door de aardappels en schep ze goed om tot alle blokjes bedekt zijn met wat olie.
  • Verwarm de Airfryer voor op 150 graden.
  • Bak de blokjes ongeveer 15 minuten.
  • Verhoog dan de temperatuur naar 180 graden. Bak de blokjes nog eens een kwartier.
    Haal het mandje uit de Airfryer en dien de blokjes meteen op.

Meer recepten?

Airfryer kookboekIk heb een boek geschreven! Makkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het boekje kost 16,85 euro ex verzendkosten. Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

4 thoughts on “Krokante verse aardappels uit de Airfryer

    1. Hallo Rita,

      Dat klopt, dat zijn de verzendkosten die er nog bij komen. Bol.com zegt wel gratis te versturen, maar dat is niet waar. Bij uitgeverij Boekscout kost het boekje net zo veel, alleen als je het via de boekhandel zou hebben besteld, komen er geen verzendkosten bij. Ik wens je veel (kook)plezier ermee! Groeten van Saskia

  1. We hebben vandaag de Airfryer XL binnen gekregen, en vanavond gelijk jouw kookboek bij Bol.com besteld…. kan niet wachten om er lekker mee te gaan kokkerellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.