Koolhydraatarme frikandel uit de Airfryer

Koolhydraatarm snacken: frikandel uit de Airfryer

Wie koolhydraatarm eet, mag allerlei lekkere dingen eten. Wil je jezelf eens verwennen met een snack, zonder er veel moeite voor te doen, dan kun je een koolhydraatarme frikandel maken.

Ik eet alweer een tijdje koolhydraatarm, dus geen normaal brood, aardappels, pasta, andere etenswaren met meel en suikers. In plaats daarvan haal ik mijn energie uit vetten en eiwitten. Er gaat hier veel kalkoenfilet doorheen, net als eieren. Het avondeten bestaat doorgaans uit een stukje vlees, vis of kip met groenten erbij. Vandaag bijvoorbeeld een biologische hamburger met mayonaise, zuurkool en zuurkoolspek. Voor wie niet bekend is met de koolhydraatarme of koolhydraatbeperkte eetpatronen klinkt dit heel raar, maar verdiep jezelf er eens in.

Zoals je begrijpt staat patat niet meer op het menu momenteel. De meeste snacks ook niet, ze zijn bijna allemaal gepaneerd, bevatten suiker of meel. Kroketten hebben bijvoorbeeld een roux als vulling, een dikke saus met bloem. Het korstje is van paneermeel. Zaken die niet passen in mijn variant van koolhydraatarm eten. Die heet LCHF, wat staat voor Low Carb High Fat.

Op Facebook vroeg ik onlangs of er behoefte bestaat aan koolhydraatarme recepten uit de Airfryer. Honderden mensen reageerden. Over echte recepten en gerechten moet ik nog even nadenken, maar ik wil jullie al wel een tip geven die je misschien nog niet kent.

Heb je zin in een lekkere snack die past binnen je dieet? Dan is de ovenfrikandel van Mora misschien wel wat voor je. Ze zitten met vier in een pakje en zijn te vinden in het vriesvak van vrijwel elke supermarkt. Je maakt ze heel snel klaar. Verwarm je Airfryer voor op 200 graden en bak de frikandel 6 minuten. Hij is dan goed heet. Eet hem zonder saus, met koolhydraatarme mayonaise maar in elk geval niet met de bekende sauzen zoals ketchup of cocktailsaus. In 1 Mora Oven & Airfryer frikandel zit 1,8 gram koolhydraten. Dat is heel weinig vergeleken met andere merken.

Uiteraard is een frikandel geen product om dagelijks te eten, wat voor dieet je ook volgt. Net als met andere snacks adviseer ik je: eet ze met mate.

Heb je zelf een vraag over een koolhydraatarm gerecht of een tip? Mail me dan op info@eetnieuws.nl.

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.