KFC kruidenmix voor kip

KFC kruidenmix voor kip

KFC kruidenmixThuis gerechten uit de horeca namaken is hartstikke leuk. Kip met een krokant jasje maak je met de originele KFC kruidenmix.

Voor wie het niet kent: KFC is een fastfoodketen waar je kipgerechten kunt eten. Ze staan bekend om allerlei varianten van gefrituurde kip in een krokant jasje. Het recept van de kruidenmix is geheim. Ik moet eerlijk bekennen dat ik jaren geleden voor het laatst bij KFC ben geweest, maar vanavond eten we kip uit de Airfryer en het leek me leuk de KFC kruidenmix ervoor te gebruiken.

Geheim recept

De Amerikaanse krant The Chicago Tribune claimt de originele receptuur te hebben gekregen van een neef van de oprichter. Of dat echt waar is, is de vraag. Maar de krant testte het recept uit en oordeelde dat het nagenoeg zo smaakt als de echte KFC-kip. Het enige verschil is de smaakversterker MSC (ook wel bekend in ons lans als ve-tsin of mononatriumglutamaat). Die gebruiken we niet. Ik heb het recept voor de kruidenmix een beetje aangepast zodat er minder zout in zit.

Kruiden kopen

Wel een waarschuwing vooraf: je hebt er 10 verschillende soorten kruiden en specerijen voor nodig. Mijn keukenkastjes puilen uit van alle potjes en bakjes vol met kruiden, maar zelfs ik kwam er een paar tekort. Mijn tip is dat ook om de ontbrekende kruiden en specerijen te kopen bij een toko of buitenlandse supermarkt. Daar krijg je grote zakken voor een klein bedrijf.

KFC kruidenmix gebruiken

Hoe je dit gebruikt? Bewaarde mix in een bakje dat je goed kunt afsluiten. Als je kip ermee wilt kruiden, marineer je de stukken in een mix van 500 ml karnemelk en 1 ei. Na een paar uur wentel je de kip door de kruidenmix en laat je ze drogen. Frituur de kip en geniet ervan! Voor de hygiëne schep je trouwens van kruidenmix in een diep bord. Als je de kip zo door het bakje rolt, kun je de rest van de mix weggooien, en dat is zonde.

Nodig voor de KFC kruidenmix

500 gram bloem, 2 theelepels zout, halve eetlepel gedroogde tijm, halve eetlepel gedroogde basilicum, 1 eetlepel selderiezout, 1 eetlepel gemalen zwarte peper, 1 eetlepel mosterdpoeder (van Colman’s), 4 eetlepels paprikapoeder, 2 eetlepels knoflookpoeder, 1 eetlepel gemberpoeder, 3 eetlepels gemalen witte peper

Meng alles goed in een flinke doos of afsluitbare bak.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

3 thoughts on “KFC kruidenmix voor kip

 1. Hallo leuk artikel, wil geen mierenneuker zijn maar ik heb hier een foutje gevonden: ‘Daar krijg je grote zakken voor een klein bedrijf’. Moet waarschijnlijk zijn: ‘voor een klein bedrag’

  Misschien interessant om toe te voegen er is nu ook een premade mix beschikbaar van Grace’s Perfect Blend. Link naar hun site: https://gracesperfectblend.eu/

  Schijnen het originele recept van Colonel Sanders te hebben.

  Heb een verpakking besteld dus ben erg benieuwd of het zal smaken zoals vroeger.

  Misschien interessant om toe te voegen aan het artikel.

  Groetjes,
  Danny

  1. Hallo Miriam, dat ligt er natuurlijk helemaal aan wat je ermee doet en welk stuk kip je gebruikt. Ik kan daar geen algemeen antwoord op geven ben ik bang. Groeten, Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top