Tip: rookworst voor stamppot uit de Airfryer

rookworst maak je in de Airfryer

Tip: rookworst voor stamppot uit de Airfryer

andijvie voor stamppot met rookworstRookworst  voor bij de stamppot maak je snel klaar in de Airfryer. Dat scheelt weer wat gedoe met pannetjes en plastic verpakkingen.

De tijd voor een lekkere winterse stamppot is weer aangebroken. Ik maak hem het liefst (en snelst) met een zak voorgekookt stamppotaardappels van 750 gram en een zak andijvie van 500 gram. Als de aardappels opstaan, doe ik de helft van de andijvie in een vergiet. Als de aardappels gaar zijn, giet ik ze af boven en in dat vergiet, waardoor de andijvie slinkt.

Stamppot maken

Ze gaan samen terug in de pan en met een stamper, zure room en een klont boter stamp ik er een puree van, en daarna gaat op een zacht vuurtje de rest van de andijvie erdoor. Eerst gebruikte ik altijd een pakje melk, maar laatst hadden we van een verjaardag allemaal pakjes sour cream over en dat bleek eigenlijk veel lekkerder te zijn door de stamppot.

Verder doe ik er altijd uitgebakken spekjes door, kleingesneden rode ui, kappertjes en stukjes cornichon (zure augurk). Dat haalt de smaak wat op. En natuurlijk peper en zout.

Rookworst opwarmen

Maar nu komen we bij het gedeelte waar je de Airfryer voor nodig hebt: de rookworst. Die ‘hoort’ er natuurlijk bij. Alleen had ik altijd een hekel aan het opwarmen. Met plastic en al in een pannetje heet water, het mag niet koken maar moet wel heet worden en als je bijna wilt eten kun je nog gaan kliederen met heet water, een druipende plastic verpakking en een schaar. Nee, dat wil ik niet meer. Ik besloot als proef een rookworst uit te pakken, in te prikken en in de Airfryer op te warmen. Laat dat nu prima gaan! Voorverwarmen op 180 graden en dan 4 minuten opwarmen. De worst zwelt wat op, en kan soms barsten, maar hij is goed heet en kan meteen uit de Airfryer de tafel op. En wat je overhoudt na het eten, is de dag erna ook nog lekker op brood. Probeer het eens, dan merk je meteen hoe goed dit werk!

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

 

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

One thought on “Tip: rookworst voor stamppot uit de Airfryer

  1. Goedenavond, dit bericht is al een tijdje oud weet ik maar een goede manier om rookworst in de airfryer te bereiden als je wat meer tijd hebt is door de rookworst 20 minuten op 85 graden te garen daarna minimaal een kwartiertje te laten rusten zodat het vocht niet direct wegloopt bij het aansnijden . Dit kan zowel met een worst zonder als met verpakking. Groeten JB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top