Pompoen roosteren in de airfryer

Pompoen roosterem - halloween

Pompoen roosteren in de airfryer

Een oranje pompoen is het ‘gezicht’ van Halloween. Maar deze groente is ook heel lekker. De stukken rooster je in de airfryer. De smaak krijg dan wat meer diepte en na kort roosteren zijn ze lekker zacht voor bijvoorbeeld in de soep.

Je kunt de supermarkt en groentewinkel niet in of de pompoenen liggen je tegemoet te stralen. Natuurlijk omdat het in deze periode (oktober) Halloween is en dit steeds groter wordt gevierd. Hele straten hangen vol met griezelige items en mensen spenderen uren in de keuken om heksencake en ander lekkers te maken. Mijn zoon van 4 vermaakt zich al dagen met spinnensnoepjes uit een enorme bak van Lidl. Wij zijn hier niet zo creatief met decoratie, maar vinden pompoen wel heel lekker. In de soep althans. In stoofgerechten en ovenschotels vind ik de stukken vaak wat te weeïg en te veel aan babyvoer denken.

Heb je pompoen nodig die zacht en gaar is voor in een gerecht of de soep? Vaak wordt aanbevolen de pompoen te schillen en het vruchtvlees te roosteren in de oven. Bij de welbekende ‘ronde’ oranje pompoenen is schillen trouwens niet nodig. Die is eetbaar en wordt zacht van roosteren. Neem dan wel een biologische pompoen of was hem goed voordat je hem gaat grillen.

Pompoen roosteren in de airfryer

 • Snijd de pompoen voorzichtig doormidden en schep de pitten en draden eruit met een lepel.
 • De helften snijd je nu in parten, een stuk of acht in totaal.
 • Verwarm je airfryer voor op 200 graden.
 • Verdeel de parten pompoen over het mandje en zorg dat ze elkaar zo min mogelijk overlappen.
 • Rooster ze zo’n 10 minuten. Ze mogen zwarte randjes hebben.
 • Haal de stukken voorzichtig uit het mandjes (ze zijn erg heet) en laat afkoelen.
 • De pompoen is nu klaar voor verdere verwerking.

Lees ook

 1. Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
 2. Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
 3. Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
 4. Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor dit apparaat. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top