Maak je eigen chilipoeder met pepers uit de tuin of winkel

Maak je eigen chilipoeder met pepers uit de tuin of winkel

ChilipoederIn de achtertuin en de moestuin stonden dit seizoen allerlei peperplanten. Kleine en grote, met witte, groene, rode en paarse pepertjes eraan. Een groot deel van de oogst heb ik in zakken ingevroren, zo blijven ze lang goed. Maar met de rest heb ik chilipoeder gemaakt. En dat zou jij ook moeten doen!

Of je pepers van eigen oogst gebruikt of een zakje dat je in de supermarkt of bij de toko hebt gekocht, maar niet zo veel uit. Wat je nodig hebt is eenvoudig: de pepers, een oven en een specerijenmolentje. Een een schaar, maar die heb je vast wel. Ik gebruik een goedkope koffiemolen van Blokker. Handig om te hebben trouwens en niet duur.

Was de pepers zo nodig en droog ze af. Dan leg je ze op een bakplaat of in een schaal en zet je de oven op 150 graden. Laat de pepers een tijd drogen, wel meer dan een uur. Ze zijn goed als ze helemaal uitgedroogd zijn en uit elkaar vallen als je erin knijpt.

Houd dan elk pepertje bij het steeltje vast boven de specerijenmolen en knip de peper los van zijn steeltje. Dat kan weg. Herhaal dit tot alle pepertjes in de molen liggen. Maal de pepers tot poeder. Bewaar het in bijvoorbeeld een leeg potje. Let op: afhankelijk van de gebruikte pepers is het erg pikant! En steek je vinger niet in de oog of neus, dat brandt.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top