Heerlijke zelfgemaakte honing-mosterddressing

Heerlijke zelfgemaakte honing-mosterddressing

salade met honing-mosterddressingEen lekkere salade wordt een geweldige als je een goede dressing eroverheen schept. Deze salade met andijvie fleurde enorm op van zelfgemaakte honing-mosterddressing.

Eerder gaf ik je al een recept voor een salade van rauwe andijvie. Andijvie is tegenwoordig helemaal niet bitter meer en je kunt het dus goed verwerken als variant op sla. De vorige keer gebruikte ik een neutrale dressing, maar deze keer had ik zin in iets anders. Honing-mosterddressing uit een flesje vind ik ook lekker, maar deze zelfgemaakte dressing was echt top! Een beetje scherp door de mosterd en lekker zoet door de honing. Koop wel goede basisproducten.

Honing van de imker of uit de natuurwinkel is veel lekkerder dan goedkope fabrieksproducten. De Consumentenbond deed in 2014 een test onderzoek de kwaliteit van verschillende soorten honing. Het testteam ontdekte dat de namen van honing uit de supermarkten vaak nogal onzinnig is. Honing is doorgaans genoemd naar de planten waar de bijen hun nectar drinken, bijvoorbeeld acaciahoning van bijen die van acacia’s hebben gesnoept. Ik vind goedkope honing vooral naar suiker smaken. Koop dus kwaliteit! Dat kan trouwens ook van Aldi zijn, lees de test van de Consumentenbond maar. In Tilburg heeft imkerij Beezzz van Marcel Horck heerlijke honing. De mosterd uit dit recept is simpele grove Zaanse mosterd.

Nodig voor 1 bakje honing-mosterddressing

2 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt (10% vet), 2 eetlepels Zaanse mayonaise, 2 eetlepels Zaanse mosterd, 1 eetlepel wittewijnazijn, 1 eetlepel honing, versgemalen peper

Bereiding dressing

Meng alles goed door elkaar in een bakje. Proef of je de smaak goed vindt. Als je de dressing wat zoeter wilt hebben, voeg je meer honing toe. Wees voorzichtig met het toevoegen van extra mosterd, de dressing wordt er al gauw te scherp van. In een afgesloten bakje in de koelkast is de dressing een paar dagen te bewaren.

Op de foto zie je de andijvie, met een gekookt eitje in plakjes, gekaramelliseerde walnoten, rode ui, kappertjes, zure augurkjes en mozzarella met paprikapoeder erover. Met zijn tweetjes eten we zo een kropje andijvie op!

salade met honing-mosterddressing

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top