Nieuw boek: De Bosatlas van ons voedsel

Nieuw boek: De Bosatlas van ons voedsel

2011-bosatlas

Dit lijkt me nou een interessant boek. Een atlas die niet ons land maar ons voedsel in kaart brengt. Zo staat erin dat de gemiddelde Nederlander 9 euro per dag aan eten uitgeeft, waarvan 3 buitenshuis. De Bosatlas van het voedsel het dit nieuwe boekwerk.

Mensen van zeventig jaar en ouder eten het meeste fruit. Eén op de drie vrachtwagens op de Europese wegen vervoert voedsel. Heerlijke weetjes, over de praktische kant van eten.

De kaarten en infographics laten zien dat de wijze waarop ons voedsel wordt geproduceerd voortdurend verandert. Kwam voedsel nog niet zo lang geleden voornamelijk uit eigen tuin of regio, tegenwoordig is het afkomstig uit alle uithoeken van de wereld.

Sushi of boerenkool
De Bosatlas van het voedsel toont ook aan hoe we nu tegenover voeding staan. Kosmopolieten genieten van sushi, terwijl de meer traditionele burgers de voorkeur geven aan boerenkool met worst. Kaarten in de atlas laten daarnaast zien dat overgewicht toeneemt in westerse landen en illustreren ook de discussie over wat ‘goed’ voedsel is.

De Atlas is te koop voor 29,95 euro. Misschien wat voor mijn kerstverlanglijstje?
Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top