Culinair uitstapje: Taste of Christmas

Culinair uitstapje: Taste of Christmas

Taste of ChristmasDe Horecava vond ik niet zo leuk, veel te gericht op restaurants. Maar het evenement Taste of Christmas lijkt me wel leuk. Laagdrempeliger en toch veel te zien en te doen. Van 12 tot en met 14 december in de Jaarbeurs in Utrecht. Inspiratie opdoen voor de kerst.

Een deel van de Jaarbeurs in Utrecht staat tijdens culinair festival Taste of Christmas in het teken van ‘het ultieme kerstdiner’. Iedere dag zijn diverse topchefs, onder wie Peter Lute, Julius Jaspers, Alain Caron en Ramon Beuk, aanwezig om je hun eigen kerstgerecht voor te schotelen. Andere ingrediënten van Taste of Christmas zijn culinaire proeverijen, een kerstmarkt, wijnproeverijen met bekende sommeliers, uitleg over kooktechnieken, workshops tafelversiering, winterbarbecues, een Taste Theater met demonstraties van experts, Dessert Valey (voor het proeven van desserts) en Taste of Kids.

Proeverijen

Je krijgt tijdens Taste of Christmas bijzondere kooktechnieken en culinaire proeverijen voorgeschoteld. Alles om te zorgen dat je thuis een waanzinnig kerstdiner maakt. Topchefs Peter Lute, Julius Jaspers, Alain Caron en Ramon Beuk koken live hun mooiste gerechten en geven tips over kooktechnieken. Bovendien is er een Landenpaviljoen; de plek waar diverse landen zichzelf presenteren met gerechten uit eigen keuken.

Andere activiteiten
Op Taste of Christmas vindt de bezoeker verder een kerstmarkt, foodtrucks, winterse barbecues, culinaire ‘koek & zopies’, een ijsbaan, dennenbomen, sneeuw en haardvuren. Speciaal voor kinderen is er de Taste of Kids. Jonge chefs maken hier onder begeleiding zelf de lekkerste gerechten.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top