Kookboeken vliegen de winkels uit

Kookboeken vliegen de winkels uit

Airfryer kookboekenHoewel het nog steeds niet zo goed gaat in de boekenbranche, is er toch één uitzondering. kookboeken vliegen de winkels uit.

Het CPNB liet de boekenmarkt in Nederland onderzoeken. In vier jaar tijd is de verkoop van kookboeken met 17 procent gestegen. Het aantal verschillende titels dat werd uitgebracht nam ook enorm toe, van 6877 in 2010 naar 9088 in 2014, een toename van 32 procent.

Kookboekenweek

Volgende week wordt de jaarlijkse Kookboekenweek gehouden. Die dag wordt bekendgemaakt wie Het Gouden Kookboek, de prijs voor het ‘beste kookboek van de Lage Landen’, wint. Mijn eigen kookboek Makkelijke gerechten uit de Airfryer was wel benaderd. Helaas kon de uitgeverij niet aan de voorwaarden voldoen, maar ik voelde me wel vereerd. Zelf merk ik ook dat er echt een publiek is voor kookboeken. Sinds 7 augustus zijn er al meer dan 1100 van mijn boekjes verkocht. Meer informatie vind je in dit bericht.

Kookboek van het jaar

Genomineerd voor deze nieuwe prijs zijn De mijne is de beste van Filip Jans en Jurger & Sven Campens (uitgeverij Manteau), De nomadische keuken van Raïnaraï van Laurent Med Khellout (Fontaine Uitgevers) en Liever lokaal van Annette van Ruitenberg, René Zanderink en Elsje Bruijnesteijn (Fontaine Uitgevers). De kookboekenweek duurt tot en met zondag 1 november.

Kookdemonstratie Airfryer

Lezers uit Tilburg en omgeving kunnen die datum in hun agenda schrijven. Op zondag 1 november geef ik tussen 14 en 16 uur een demonstratie met de Airfryer. Ik maak er ter plekke wat lekkere recepten uit de Airfryer klaar en beantwoord vragen over koken met de Airfryer. De locatie is bijzonder: de grootste kookboekenwinkel van Zuid-Nederland, 63 graden in de Willem II-straat in Tilburg. Kom gezellig kijken en proeven! Iedereen is van harte welkom. Op Facebook is er een evenement voor aangemaakt, als je wilt komen kun je dat daar aangeven.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top