Hobbybrouwer aan de slag bij Brand

Hobbybrouwer aan de slag bij Brand

Finaledag brandTilburger Jacques Bertens won begin juni de Brand Bierbrouwwedstrijd met zijn Blozende Blonde. Samen met de brouwmeesters van het biermerk heeft hij maandag in Wijlre 30.000 liter van zijn hobbybier gebrouwen.

De 30.000 liter is nog maar de helft van de totale productie. De tweede helft wordt volgende maand gebrouwen. Op Facebook liet Jacques weten dat het goed was bevallen: “Een geweldige dag gehad! Leuk om zo actief mee te brouwen in een grote brouwerij.”

Blozende Blonde  

Jacques versloeg in de finale negen andere bieren die waren doorgedrongen tot een eindronde. De jury van de wedstrijd van het biermerk was onder de indruk van de complexiteit van de gebruikte hopssoorten en de frisheid van het bier, liet de brouwerij toen weten. Brouwmeester Rob Habets: “Dit wordt een heel uitdagend bier om te brouwen.”

De hobbybrouwer had gekozen voor een Engelse gist, die voor de juiste fruitigheid zorgde. Hij gebruikte twee kopsoorten en ook twee mouten. Een ervan is lichtrood gekleurd, en gaf de inspiratie voor de naam Blozende Blonde.

Het bier zal vanaf oktober te koop zijn in horecazaken die Brand schenken, bij de Jumbo en bij de slijterijen van Mitra.

Foto: Johannes Timmermans
Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top