Koken zonder Gas: pasta uit de Crockpot Express

Penne pasta koken met de Crockpot Express

Koken zonder Gas: pasta uit de Crockpot Express

Het lukt steeds beter om elke dag te koken zonder het gasfornuis aan te zetten. De Crockpot Express draagt daar voor een groot deel aan bij. Je kunt er ontzettend veel mee. Wist je dat pasta koken ook prima gaat?

Onze zoon is geen makkelijke eter. Een van de warme maaltijden die hij graag lust is pasta met rode saus. En dan natuurlijk niet zelfgemaakt, maar gewoon een potje uit de winkel. So be it, we maken er geen punt van. Maar ik kook dus elke week wel een keer pasta speciaal voor hem (als wij iets eten wat hij niet lust).

Koken op elektra

Koken op gas vormt maar een klein deel van het totale gasverbruik van een gezin (zet de verwarming maar aan en kijk op je slimme meter hoe snel je een kuub verstookt…). Maar alle beetje helpen, dus zoek ik het vooral in elektrische apparaten om te maaltijden mee klaar te maken. De Crockpto Express dus.

Pasta koken in de Crockpot Express

Wist je dat je heel makkelijk pasta kookt in deze alleskunner? Normaal gesproken zou je waarschijnlijk een pan water aan de kook brengen of het water eerst voorverwarmen in de waterkoker. Dan moet de pasta een minuut of 10 koken en na afgieten kun je ermee verder. Met de Crockpot Express gaat dat op een andere manier.

Zo ga je te werk

Je zet je pan klaar, ik wacht meestal met aansluiten van het snoer totdat alles in de pan zit. Weeg de hoeveelheid pasta die je nodig hebt af en doe dit in de binnenpan. Ik heb tot nu toe penne en schepjespasta gebruikt hiervoor en dat ging prima. Voeg voldoende water toe, zodat de pasta goed onderstaat. Je kunt nu ook zout of bijvoorbeeld een bouillonblokje toevoegen, maar pas er wel mee op want ik was er een keer iets te enthousiast mee en toen was de pasta oneetbaar zout.

Instellingen Crockpot Express

Sluit het deksel en zorg dat het ventiel op de afgesloten stand staat. Je sluit het snoer aan en kiest de optie Beans/Chili. Het belangrijkste is de tijd die je instelt: kies de helft van de tijd die aangegeven staat als kooktijd op de verpakking. Is dat 10 minuten, dan stel je 5 in. Is de kooktijd 11, dan rond je de 5,5 naar boven af en wordt dit dus 6 minuten.

Even wachten… klaar!

De pan komt op druk, dat kan best een minuut of 10 duren, en daarna gaat hij aftellen. Gaat de piep ten teken dat de tijd voorbij is, dan gebruik je een spatel of iets anders om het ventiel open te zetten voor de Quick Release. Als alle stoom ontsnapt is kun je het deksel openmaken en de pasta afgieten. De binnenpan is nog erg warm dus eventueel kun je de pasta er terug in doen en bijvoorbeeld de saus toevoegen. Of maak eerst de saus in de binnenpan en voeg de afgegoten pasta toe. Je hebt verder eigenlijk niets nodig…

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top