Pasta-met-rode-saus-Crockpot-Express

Koken zonder gas: Pasta met rode saus, groenten en gehakt uit de Crockpot Express

Met je Crockpot Express kun je een hele maaltijd voor je gezin koken. Vandaag een heel eenvoudig recept, vooral bedoeld om je te inspireren en te laten zien dat je echt met één pan toe kan voor een simpele pasta met rode saus.

Vandaag kwam voor de zoveelste keer een brief van Vattenfall over de tarieven. Ze gaan nog eens met 35 procent omhoog, en een kuub gas gaat ruim 2 euro exclusief heffingen kosten. Dat schijnt nogal mee te vallen vergeleken met de prijzen bij andere bedrijven, maar ik vind het nogal wat, aangezien het tot vorig jaar 60 cent was. In elk geval nog meer motivatie om minder gas te gaan gebruiken en te koken op elektra. Maar dan niet op inductie, dat hebben we niet. Dus met behulp van mijn elektrische kookhulpjes. Vandaag weer de Crockpot Express.

We houden van gevarieerd eten, maar onze zoon van 4 helaas niet. Boterhammen gaat aardig, maar warm eten wil hij vaak niet eens proeven. Uitgezonderd minder gezond eten zoals frietjes, kipnuggets en visfriet uit de airfryer. Groenten, ho maar. Het enige waar hij nog enig enthousiasme voor kan opbrengen is pasta met rode saus. En dan de gemakkelijke keuze: gewoon uit een pot. Uiteraard kun je dit recept ook maken met zelfgemaakte saus. Nogmaals: het recept is ter inspiratie om te laten zien wat je allemaal kunt met je multifunctionele cooker.

Nodig voor pasta uit de Crockpot Express

Ik gebruikte de volgende ingrediënten, waar we met 2 volwassenen van aten, de kleuterzoon en met genoeg over voor 2 gemiddelde eters:

  • 260 gram gedroogde farfalle (strikjespasta). Zoveel zat er toevallig nog in de zak.
  • 1 pot pastasaus bolognaise van Gwoon (huismerk van oa Plus en Jan Linders)
  • 2 rundvleeshamburgers, in stukjes
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 paprika, in stukjes en zonder zaadlijsten
  • Scheutje olie

Bereiding pasta met rode saus

  • Doe de pasta in de Crockpot Express en zet onder water. Ik gebruikte daar 3 cups voor, ongeveer 750 ml.
  • Sluit het deksel en zet het ventiel op de gesloten stand.
  • Schakel de Crockpot in en kies de stand Chili/Beans. Zet de luchtdruk op Low.
  • De bereidingstijd is de helft van wat er op de zak pasta staat. Bij mij was dat 11 minuten en ik koos 5 op de Crockpot.
  • Druk op Start.
  • Na opwarmen en koken wacht je na de pieptoon 1 minuut. Zet het ventiel open, laat de stoom ontsnappen, draai het deksel open en giet de pasta af door een vergiet. Spoel af met koud water.
  • Doe de binnenpan terug in de Crockpot en kies de stand Brown/Saute.
  • Schenk wat olie in de pan en laat opwarmen. Bak dan het vlees enkele minuten en voeg de groenten toe. Roerbak enkele minuten en voeg dan de pastasaus toe.
  • Breng aan de kook en laat even pruttelen. Roer de pasta erdoor en warm nog even door.

Je bent klaar!

Photo by Laura Nyhuis on Unsplash

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een peuterzoon, een dikke luie kat en een moestuintje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.