Creatief met de airfryer

Vier creatieve manieren om je airfryer te gebruiken

Airfryers zijn in veel keukens een populair apparaat geworden omdat ze snel en gemakkelijk gefrituurd voedsel kunnen bereiden zonder toevoeging van olie en vet. Maar wist je dat je je airfryer voor veel meer kunt gebruiken dan alleen frituren zonder olie?

Hier zijn vier creatieve manieren om jouw airfryer niet alleen voor frituren te gebruiken, maar ook voor allerlei andere heerlijke maaltijden.

Braden: airfryers zijn geweldig voor het roosteren van groenten, vlees en vis. Spray of verdeel een klein beetje olie en smaakmakers en bak ze in je heteluchtfriteuse op hoge temperatuur voor een knapperig en smaakvol resultaat.

Bakken: de airfryer kan ook worden gebruikt om taarten, brood en zelfs pizza’s te bakken. Door de convectiefunctie van de airfryer te gebruiken, worden je gebakken producten sneller gaar en krijgen ze een mooie korst aan de buitenkant.

Drogen: airfryers kunnen worden gebruikt om fruit en groenten te drogen om gezonde snacks te maken of om ze te bewaren voor later gebruik. Snijd je producten gewoon in plakjes, leg ze in de airfryer, zet de temperatuur laag en laat hem draaien tot ze uitgedroogd zijn. Dit kost wel een hoop energie, maar voor kleinere hoeveelheden aantrekkelijker dan de oven aanzetten.

Grillen: met behulp van een air fryer grillpan kunt u vlees, zeevruchten en groenten met grillsmaak bereiden, net als op een traditionele grill.

Receptidee: Koreaanse Gebakken Kip

Ingrediënten:

  • 1 pond kippendijen of vleugels, in kleine stukjes gesneden
  • 1 kopje maïszetmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel paprika
  • 1/2 kopje bloem
  • 1 kopje koud water
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 kopje sojasaus
  • 1/4 kopje bruine suiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • groene uien, fijngehakt voor de garnering.

Bereiding Koreaanse kip in de airfryer

  • Meng in een grote kom het maïszetmeel, zout, peper en paprikapoeder.
  • Voeg de stukken kip toe aan de kom en schep ze om tot ze goed bedekt zijn.
  • Meng in een aparte kom de bloem en het koude water tot een beslag.
  • Doop de stukken kip in het beslag en schud het overtollige eraf.
  • Leg de stukken kip in het mandje van de airfryer en zorg ervoor dat de stukken niet te vol zitten.
  • Bak de kip in een voorverwarmde airfryer op 200 graden gedurende 15-20 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  • Fruit in een kleine pan de knoflook in sesamolie op matig vuur.
  • Voeg de sojasaus, bruine suiker en sesamzaadjes toe en roer tot de suiker is opgelost.
  • Als de kip gaar is, leg de stukken dan in de saus en kook nog 2-3 minuten.
  • Garneer met groene uien en geniet van jouw zelfgemaakte heerlijke Koreaanse gebakken kip!

Het bovenstaande zijn slechts enkele voorbeelden van de vele manieren waarop je je airfryer kunt gebruiken om een breed scala aan maaltijden te maken. Door te experimenteren met verschillende recepten en technieken ontdek je wat er mogelijk is voor nog meer heerlijke en gezonde maaltijden.

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant

2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes

3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken

4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.