Krokante schnitzel met kaaskoekjes

Zo lekker was de schnitzel met kaaskoekjes van RokaMaak van een simpel stukje varkensvlees een heerlijke krokante schnitzel in je airfryer. De paneerlaag is luchtig en krokant met de pittige smaak van Roka kaaskoekjes.

Schnitzels kun je kant en klaar in de supermarkt kopen. Jaren gelden zag ik eens een uitzending van De Keuringsdienst van Waarde. Daarin werd duidelijk dat men voor zulke producten kleine lapjes restvlees gebruikt die aan elkaar worden geplakt met eiwitten. Wil je echt graag weten wat je eet, dan paneer je je vlees zelf. Dat is helemaal niet moeilijk. Traditioneel gebruik je er paneermeel voor, oftewel gemalen oud brood. Meer van deze tijd is panko, Japans paneermeel dat je bij de meeste supermarkten kunt kopen en sowieso in alle toko’s. Wist je dat je zelf kunt variëren met paneren? Zo geef je de buitenlaag wat meer smaak door er kaaskruimels doorheen te mengen. Bijvoorbeeld gemalen kaaskoekjes. Ik kreeg twee doosjes Roka Cheese Crispies opgestuurd, in de smaken Cheddar & Onion en Goudse. De eerste aten we lekker zelf op, de tweede smaak (Goudse) gebruikte ik voor deze schnitzels.

Nodig voor 2 personen

2 varkensoesters of ongepaneerde schnitzels, 25 gram Roka Cheese Crispies Gouda (1/3 doosje), 1 ei, handjevol bloem, 25 gram panko, olijfoliespray (bijvoorbeeld van Bertolli)

Bereiding schnitzel in de airfryer

Haal het vlees uit de koelkast en laat 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verkruimel de kaaskoekjes. Ik gebruik hiervoor de keukenmachine maar je kunt het ook met de hand doen of ze platslaan met een pannetje. Het moeten grove kruimels worden, zo ongeveer als de panko. Meng de kruimels met de panko en breng het mengsel op smaak met versgemalen peper als je dat lekker vindt. Bedek de varkensoesters met folie of bakpapier en sla de lapjes wat platter met een vleeshamer of pannetje.

De schnitzel voordat hij de Airfryer in gingKluts het ei in een soepbord. Strooi de bloem in een ander diep bord en haal de vleeslapjes hier goed doorheen. Haal ze dan door het ei heen en wentel ze tot slot door de kruimels panko en Roka kaaskoekjes. Druk de paneerlaag goed aan en laat de schnitzel daarna even staan, zodat de paneerlaag opdroogt.

Verwarm je airfryer eventueel voor op 180 graden. Spray de schnitzels in met wat olie en bak ze 10 minuten op 180 graden. Heel dunnen schnitzels zijn waarschijnlijk eerder klaar, na een minuut of 8. De paneerlaag wordt lekker krokant, het vlees van de schnitzel wordt mals en blijft toch sappig.

Eet smakelijk!

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant

2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes

3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken

4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Dit artikel bevat producten die ik opgestuurd heb gekregen:

Roka Cheese Crispies Gouda en Cheddar & Onion
Verkrijgbaar bij Jumbo, Deen, Boni, Hoogvliet, Albert Heijn voor €1,75

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.