Suikerdrank Challenge Dag 1: paprika en postelein

Suikerdrank Challenge Dag 1: paprika en postelein

challenge dag 1Heb jij nog goede voornemens? Voor mij is januari de Suikerdrank Challenge. Gezond eten en drinken, en dat de hele maand. Ik houd je elke dag op de hoogte van hoe het gaat… 

De Suikerdrank Challenge is iets wat ik zelf heb bedacht. Vorige week las ik her en der artikelen over hoe goed het voor je is om af en toe eens en ‘minibreak’ te nemen met alcohol. Een wijntje ’s avonds bij de tv is gezellig, maar het wordt te snel een gewoonte. Dan is het goed de drank een paar weken te laten staan. Je huid knapt ervan op, en je energiepeil neemt toe. Dus heb ik besloten in januari geen alcohol te drinken. Thuis dan. Niet dat ik ineens voor de Jumbo met een blik bier wil gaan staan. Nee, op de planning staan al een paar borrels, de maandelijkse kookclub met altijd bijpassend wijnarrangement en enkele borrels. Helemaal droogstaan lijkt me niet haalbaar, maar thuis de drankjes deze maand laten staan moet te doen zijn. En wie weet een gewoonte om langer vol te houden. We zullen zien hoe het gaat. Dat is dus het ‘drank’-gedeelte van de Suikerdrank Challenge.

Suiker is slecht

Het eerste deel, de ‘suiker’ kun je zelf wel invullen. Snoepen gaat bij mij in fasen, tijdenlang heb ik er weinig behoefte aan en dan ineens is er weer een periode vol met chocolaatjes, koekjes, snoep. Suiker is heel slecht voor je lichaam dus lijkt het me goed ook hier even de nullijn in te trekken. Helemaal vermijden is moeilijk maar stoppen met snoepen zou al een goede stap naar een beter eetpatroon zijn.

Deze maand houd ik je via dit blog op de hoogte van hoe het gaat met de challenge. En natuurlijk van wat we eten.

Challenge Dag 1:

Het is 1 januari vandaag en we logeerden bij de familie van Lief. Daar kregen we een smakelijk ontbijt geserveerd. Ik nam 1,5 worstebroodje en 1 zacht puntje met zonnebloempitten; de helft met pindakaas en de helft met eiersalade. Daarbij twee koppen thee.

In de middag moesten er nog 2 oliebollen op, opgewarmd in de Airfryer was de ene heel lekker. Lief nam poedersuiker op de zijne, ik at hem gewoon zo. Lekker maar wel vet.

Rond vier uur kreeg ik toch wel veel honger. Normaal neem ik dan iets van crackers, een beschuitje of snaai ik her en der wat lekkers bij elkaar. Om een goede start te maken met de challenge maakte ik een pan knolselderijsoep. Het recept vind je hier. Tegen vijven gingen we nog lang niet eten, en ik had een knorrende maag en eigenlijk niets verantwoords in huis. De winkels zijn dicht. Speltbeschuit met pindakaas dan maar. Eentje!

challenge dag 1 salade winterposteleinHet diner was gebaseerd op groenten. In mijn wekelijkse pakket zat deze keer een zak winterpostelein, intrigerende kleine plantjes die je als een salade kunt eten. Op internet vond ik het recept voor een heerlijke dressing. Er moest ansjovisfilet in. Dat had ik niet, maar er lag nog wel een tube ansjovispasta in de koelkast. Die dus gebruikt. Daarbij gevulde paprika’s (een rood en een groen) met gehakt en de overgebleven gele paprika erin. Daarbij een mengeling van zilverliesrijst en linzen van Lassie. Toe een paar scheppen volle Turkse yoghurt uit de Turkse supermarkt. Die is zacht van smaak en heel romig.

Menu

  • salade van winterpostelein met een dressing met walnoten en sjalot
  • paprika gevuld met gehakt en paprika
  • zilvervliesrijst met linzen
Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top