Halloween-pompoenen voor chimpansees Stichting AAP

Halloween-pompoenen voor chimpansees Stichting AAP

3010-aap

Vanwege Halloween werden de chimpansees bij Stichting AAP getrakteerd op voedselverrijking in de vorm van extra lekker gevulde pompoenen. De pompoenen zijn niet alleen smakelijk, maar ook heel gezond: de verzorgers van AAP verstoppen namelijk ook nog eens heerlijke stukjes banaan en pinda’s in de pompoenen.

Het is daarom even puzzelen voor de dieren, maar ook dat spelelement is goed voor ze. Voor nieuwkomer Linda, die pas sinds september bij AAP is en nog geen kennis heeft kunnen maken met de andere chimpansees, was het nog wel even wennen. Hoewel ze zich goed aanpast aan haar nieuwe chimpansee-dieet, ging voedsel met een gezicht haar toch nog net een brug te ver. Haar interesse bleef beperkt tot een vluchtige snuffel, waarna ze haar aandacht weer snel op belangrijker zaken richtte.

De jonge Macario zit sinds enkele maanden in de ‘bachelorgroep’ van het Chimpansee Complex. Macario heeft nog veel te leren in de omgang met soortgenoten en trekt zich nog maar weinig aan van chimpansee-etiquette. Gelukkig zijn de andere mannetjes uit zijn groep verrassend coulant als het om zijn gebrek aan tafelmanieren gaat, want niemand protesteerde toen hij zich als eerste over de pompoen ontfermde. Zorgvuldig haalde hij er al het lekkers uit, waarna hij de pompoen zelf aan zijn medebewoners liet.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top