Tip: elke week het perfecte recept

Tip: elke week het perfecte recept

Gemberkoekjes - voorbeeld van het perfecte receptWat is de perfecte citroencake, en hoe smaakt de lekkerste erwtensoep. Van veel recepten zijn allerlei varianten in omloop. Maar hoe weet je nu of het recept van je oma beter is dan dat van Gordon Ramsay? Door de rubriek van Felicity Cloake te lezen.

Felicity is een Britse journaliste die in de krant The Guardian elke week een andere klassiek recept onderzoekt. Ze probeert de herkomst van gerechten te ontdekken, en bekijkt op welke manier de verschillende kookboeken en (top)koks ermee omgaan. Daarna kook ze de verschillende recepten en kiest de beste.

Ze bespaart je dus eigenlijk veel tijd door de minder geslaagde recepten eruit te filteren. Ik ken Felicity van haar boek Perfect, een vertaalde selectie van haar columns van een paar jaar terug. Op de site van The Guardian staan de hele reeks. Elke zaterdag vind je er een nieuwe bijdrage, deze keer gemberkoekjes.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top