Tweesterrenrestaurant komt met app

Tweesterrenrestaurant komt met app

Chef Richard van Oostenbrugge heeft in zijn met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Bord’Eau zijn culinaire app aan de wereld laten zien. Het is van Oostenbrugge’s visie op de toekomst van het traditionele kookboek.

De app bevat bij de introductie 14 digitaal opgenomen bereidingen van favoriete creaties van de chef en zijn gasten. Naast vermelding van de ingrediënten en bereidingswijzen is de opmaak van de borden van bovenaf gefilmd, wat een inspirerende kijk in de keuken van Bord’Eau geeft.

Uniek aan de app is dat het niet alleen geschreven recepten bevat maar ook visueel gemaakt wordt dankzij de video’s van de opmaak van de borden. De app bevat een tour door de keuken van Bord’Eau, twee recepten + video’s en een documentaire over een leverancier. Tegen betaling kunnen er meer recepten worden gedownload.

Tour door Bord’Eau
Bij het openen van de app verschijnt een video waarin Richard van Oostenbrugge een tour maakt door de keuken. Hierin worden veel mensen uit de vaste crew van keuken en bediening met naam vermeld op de film. “Het filmen van de introductiefilm was nogal spannend, omdat we tijdens het filmen gewoon het restaurant bleven bedienen. Een behoorlijke uitdaging wat timing betreft” aldus een enthousiaste van Oostenbrugge. De opnames zijn gemaakt door Raymond Taudin Chabot, professioneel cameraman en persoonlijke vriend van de chef.

De app is vanaf te downloaden in de App Store en kan geïnstalleerd worden op elke iPad met iOS 6 of hoger.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top