Contact

IMG_2823Eetnieuws is het blog van Saskia van Weert-Berghout. Hobbykok en foodie. Woont in Tilburg samen met haar man en ragdoll Indie in een huis met propvolle keukenkastjes. In het dagelijks leven (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. En in de vrije tijd aan het moestuinieren, eetwinkels aan het afstruinen en obscure kruiden en gadgets aan het testen.

Heeft u vragen of advies? Wilt u een samenwerking aangaan? Adverteren op dit blog? Persberichten, recensie-exemplaren of aanbiedingsbrochures toesturen? Neem gerust contact op! Mail dan naar info@eetnieuws.nl.

Eetnieuws
Sint Eustatiusstraat 65
5046GK Tilburg

13 thoughts on “Contact

    1. Hallo Tania, bedankt voor je vraag. Ik heb goed nieuws: het boekje wordt sinds kort op steviger papier gedrukt. Eerst was het de zogeheten 60 grams, nu is dat 100 grams geworden. Daar ben ik heel blij mee. Een echte hardcover zit niet in de planning, de uitgeverij van het boekje werkt daar niet mee. De recensies die je hebt gelezen gaan voornamelijk over de eerste uitvoering van het boekje.

  1. Ik heb het boekje gekocht bij de cheescake staat dat je in een springvorm moet doen kun je deze zo in de airfryre zetten gr

    1. Hallo Ellie, een kleine springvorm past precies in het mandje van de Airfryer XL. Past dit niet, dan kun je eventueel het mandje eruit halen en de vorm op de bodem zetten. Gebruik dan wel iets om de vorm te ondersteunen, anders staat deze schuin. Dikke proppen van aluminiumfolie werken goed. Succes met bakken en eet smakelijk! Groeten Saskia

  2. Beste Saskia,

    Ik heb het boekje gisteren gekocht bij 63 Graden, heb zin om ermee aan de slag te gaan. Ik vraag me alleen af of er een tip is om het walmen tegen te gaan. Zodra ik er iets van drumsticks in doe gaat hij behoorlijk walmen en ik kan hem niet onder de afzuigkap zetten.
    Groetjes Lidia.

    1. Hallo Lidia, bedankt voor je vraag. Wat je kunt doen is een antispatdeksel kopen bij Blokker en deze op het mandje leggen (als je de XL) hebt. Het walmen komt door het vet uit het eten dat verbrandt op de bodem of tegen het element. Je kunt ook iets als kip in een kleine bakvorm leggen, dan druipt het vet niet op de bodem. Maar dan is de kip zelf wel vetter. Ik zet de Airfryer meestal buiten als ik iets heel vets ga maken, misschien heb je een tuin of een balkon?

      Groeten
      Saskia

  3. las over de steuntjes van de Airfryer genaamd REGELDRAGERS nu hoorde ik dat die een giftige stof afgeeft als dat verhit word had ze vanmorgen gekocht en hoorde op de site dat ze gevaarlijk zijn dus helaas kan ik ze niet gebruiken , heb siliconen vormpjes die ik onder in zet nadeel is dat je met voorverwarmen moet wachten anders vliegen ze door de bak

    1. Hallo Els, bedankt voor je reactie. Dat verhaal over giftige gassen heb ik ook gehoord, maar ik kan er geen bewijs voor vinden. Gassen komen pas vrij bij zeer hoge temperaturen die je niet haalt in de Airfryer. Ik gebruik ze zelf gewoon, maar meestal gebruik ik gewoon het mandje. Dat werkt toch het beste. Groeten van Saskia

    1. Hallo Iris, dat is een goede vraag. Die ik met ‘ja’ kan beantwoorden. Je kunt in een bakvorm van alles maken, maar houd wel rekening met het maximale gewicht dat in de Airfryer kan, 800 gram voor de Viva en 1200 gram voor de XL. Ik gebruik zelf bakvormen voor onder meer hartige taarten of gebak. Groeten van Saskia

      1. Hallo Saskia,
        Hartelijk dank voor je reactie. Ik wist dat niet, van dat maximale gewicht. Goed om te weten, daar moet ik dus rekening mee houden!
        Groet, Iris

  4. Ik heb je blog gevonden uiteraard via internet omdat ik op zoek was naar informatie over de airfryer, maar ik wordt er niet echt wijzer van. Wat iktot nu toe begrijp is het een heteluchtverwarming met grilfunctie in een klein formaat.
    Volgens mij kun je de airfryer recepten ook in een hetelucht oven met een grilfunctie bereiden, want dan zou zo’n aanschaf dubbelop zijn.
    Of zie ik dat verkeerd?

    1. Hallo Francis, als je bovenin klikt op ‘Airfryer-recepten’ dan krijg je een overzicht van wat er allemaal mogelijk is en verschillende beginners-artikelen. Een Airfryer is een combinatie van een heteluchtoven, een friteuse en een barbecue. Je kunt er in principe alles in maken wat in deze apparaten kan (behalve zaken met vloeibaar beslag) en het grote voordeel is tijdwinst. Een hele kip is bijvoorbeeld in 35 minuten klaar. Bovendien hoeft de Airfryer maar enkele minuten voor te verwarmen. Veel mensen die er eentje hebben, gebruiken hun oven en friteuse eigenlijk nauwelijks mee. Groetjes van Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.