Echt krokante verse aardappels uit de Airfryer

Lekkere krokante aardappels uit de airfryer

Echt krokante verse aardappels uit de Airfryer

Een nieuw succesrecept met verse aardappels. Bak ze krokant in de Airfryer.

Aardappelproducten worden meestal erg lekker in de airfryer. Of het nu diepvriespatat is, rösti, aardappelkroketjes of de semi-verse frietjes uit de koeling. Knapperig en niet vet. Maar met verse aardappels is dat een ander verhaal. Wie zelf blokjes snijdt en ze bakt, eindigt vaak met teleurstellend resultaat. Niet krokant, snel koud en dus niet zo lekker.

Ik heb nu een aantal keer met verse aardappels een uitstekend resultaat behaald. Zonder gekke toestanden of ingewikkelde trucs, maar wel met wat geduld. Ik leg je hier uit hoe jij zelf met verse aardappels de lekkerste krokante blokjes in de Airfryer maakt.

Nodig voor 2 personen

4 middelgrote aardappels
1 eetlepel zonnebloemolie
Kruiden naar wens, zoals kerrie of barbecuekruiden

Bereiding aardappels

  • Schil de aardappels en halveer ze in de lengte. Leg elke helft plat neer op de snijkant, halveer opnieuw door de lengte en snijd elk deel dan in drie of vier stukjes. Per halve aardappel krijg ze dan zes tot acht blokjes. Herhaal voor alle aardappels.
  • Leg de aardappels een half uur in een bak met koud water. Giet ze af en dep ze droog met een schone theedoek.
  • Meng de olie in een droge kom door de aardappelblokjes.
  • Verwarm de Airfryer voor op 150 graden.
  • Bak de aardappels 15 minuten en haal ze er dan uit. Doe terug in de kom.
  • Meng daarna ongeveer 1 eetlepel kruiden door de warme blokjes.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Bak de blokjes 12-15 minuten en serveer meteen.
  • De aardappelblokjes zijn nu krokant en dat blijven ze wel even. Als ze afkoelen, verliezen ze wel iets van hun knapperigheid.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Lees ook

  1. Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
  2. Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
  3. Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
  4. Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

15 thoughts on “Echt krokante verse aardappels uit de Airfryer

  1. veel makkelijker is het door de aardappels in hap klare stukjes te snijden, 6 min. te koken met een dessertlepel ” Baking Soda ” wat laten afkoelen, dan 1 th.lepel olie erdoor mengen, met meer olie gaat de airfreyer roken, en patatkruiden, bedek de gaatjes bodem ( de zeef ) met de aardappels ( niet meer , dan weet ik niet of het goed gaat,( beter 2x een hoeveelheid bakken )en zet de airfreyer 8 min. op 200 , dan even schudden en nog eens 2 á 3 min op 200, ze zijn dan bruin en knapperig en blijven dat ook op je bord. ( Tussendoor ff kijken of het goed gaat, elke airfreyer is weer anders.)

  2. Wil dit recept graag eens proberen. Maar welke aardappelen moeten we hiervoor gebruiken? Vastkokend of kruimelig.

  3. Vandaag proef op de som genomen.

    Heel eerlijk! 60min voor gebakken aardappeltjes :/ das echt te veel werk en gedoe.
    Ik kan het met koken en bakken doen in minder dan de 30min.

    Het resultaat was okay.
    Leuk als je tijd genoeg hebt om te koken. Toch bedankt voor het recept 🙂

  4. Ik ben al tijden op zoek naar ultiem krokant gebakken aardappeltjes en het lijkt erop dat dit recept een voltreffer is, ze waren geweldig, bedankt!

  5. Geweldig, ik had altijd hetzelfde probleem zoals jij beschreef: niet knapperig maar papperig en snel koud. Deze methode werkt perfect! Heerlijk krokante verse aardappeltjes uit de airfryer. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top