Bloemkool met kerrie-yoghurtmarinade uit de Airfryer

Bloemkool met kerrie-yoghurtmarinade uit de Airfryer

Bloemkool met kerrieRooster je bloemkool in roosjes in de Airfryer met een marinade vol kerrie. Lekker met een sausje en vol met smaak en vezels.

Bloemkool is een van de meest gegeten groenten van ons land, zeker in het najaar en in de winter. De witte roosjes zijn gezond, want ze bevatten weinig calorieƫn maar veel vezels. Eerder dit jaar had ik ze uit de moestuin, maar het seizoen is voorbij en nu komen ze gewoon uit de supermarkt. Met zijn tweetjes eten we met gemak een gemiddeld bloemkooltje op, vooral ook door de manier van klaarmaken. Ik vind het lekkerder om hem in roosjes te roosteren dan om hem te koken en met bijvoorbeeld een sausje op te dienen.

Als je bloemkool roostert, komt de bijna nootachtige smaak een stuk beter naar voren. Bovendien wordt de structuur interessanter, je hebt iets om te kauwen. Soms doe ik er alleen olie en wat kruiden door, soms eten we de bloemkool met een soort marinade. Bijvoorbeeld eentje met kerrie. Neem een kerriemengsel dat je lekker vindt, en dat geen zout bevat. Als de bloemkool klaar is kun je hem meteen serveren. Ik vind het wel lekker om er een apart sausje bij te doen, bijvoorbeeld een beetje cocktailsaus. Daar dip je de krokante roosjes dan in.

Nodig voor 2-3 personen

1 gemiddeld grote bloemkool, 3 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt, 1 flinke eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding bloemkool

  • Snijd de stam van de bloemkool en maak de roosjes los van het midden. Snijd grote roosjes in twee of drie stukken vanaf het midden en gooi alle losse kruimeltjes weg.
  • Was indien nodig de roosjes en laat ze goed uitlekken.
  • Doe in een kom en voeg de yoghurt en het kerriepoeder toe. Roer goed door totdat alle roosjes geel zijn.
  • Verdeel dan de olie over de roosjes.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Bak de roosjes ongeveer 15 minuten, schep elke 5 minuten alles om.
    Kijk tegen het einde van de baktijd of de roosjes geslonken zijn en al bruine randjes hebben. Verhoog eventueel de temperatuur naar 200 graden en bak zo nodig nog een paar minuten. Kijk uit voor verbranden. Serveer direct!

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top