Supertip voor afbakstokbrood

StokbroodIedereen maakt wel eens afbakstokbrood, als je ineens een barbecue wilt houden of lekkere toastjes voor jezelf of je bezoek wilt maken. Het bakken is geen probleem, gewoon de oven net wat hoger zetten en 30 procent langer bakken dan op de zak staat. Maar dan: hoe krijg je er mooie plakjes van?

Met mijn tip gaat het voortaan altijd goed. Je hoeft maar twee dingen te doen:

1- Voor het bakken maak je met een broodmes mooie sneetjes, waarbij je het brood ongeveer voor driekwart doorsnijdt.

2- Je bakt het brood en als het een beetje is afgekoeld, pak je een schone schaar. Knip de voorgesneden schijfjes door met je schaar boven een broodmandje, bord of schaal.

Keurige plakjes, geen rafelrandjes of samengeknepen hompen brood en nog lekker warm ook!

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.