Super choco fudge uit de vriezer

Super choco fudge uit de vriezer

Hou je van chocolade en vind je het makkelijk altijd wat lekkers in de vriezen te hebben? Maak dan deze lekkernij. Het recept komt oorspronkelijk van Nigella Lawson en is heel makkelijk. Je kunt de blokjes fudge zeker een jaar in de vriezer bewaren.

Je hebt nodig voor de fudge:

  • 350 gram pure chocolade, zoals de kookchocolade van Verkade (2 repen dan)
  • 1 blik gecondenseerde melk (staat vaak bij de koffiemelk in de supermarkt)
  • 30 gram boter (gezouten of ongezouten).
  • 150 gram noten zoals pinda’s of pistachenoten, net wat je lekker vindt, beetje kleiner gehakt.

Zo maak je het:

  1. Zet een grote aardewerken of metalen schaal neer en doe er plasticfolie in zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn.
  2. Doe de chocolade (in stukken), de gecondenseerde melk en de boter in een pannetje en zet die op een sudderplaatje. Als je ongezouten boter gebruikt, voeg je snufje zout toe. Laat alles smelten en roer regelmatig. De textuur verandert, het wordt taaier en moeilijker te roeren.
  3. Doe er als alles gesmolten en taai om te roeren is, de (in stukken gehakte) noten door, vermeng alles goed en haal pannetje van het vuur.
  4. Doe de massa in je schaal en strijk netjes uit zodat de plak overal even dik is. Laat afkoelen en zet daarna in de koelkast om het echt koud te maken.
  5. Snij het dan in blokjes, en doe die per 8 in een diepvrieszak (of andere aantallen naar keus). Leg  de fudge in de vriezer en neem een stukje zodra je zin hebt.
  6. Ik vind het zelf lekker om na het storten wat Maldon-zoutflakes erover te strooien.
Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top