Zelfgemaakte barbecuesaus met mosterd

BarbecuesausBij gegrild vlees, of dat nu uit de Airfryer, van de barbecue, uit de oven of de grillpan komt, hoort een lekkere saus. In Amerika zijn ze gek op barbecuesaus, vaak een soort kruidige ketchup. Deze saus is kruidig en scherp en smaakt prima bij varkensvlees.

Het recept is niet moeilijk. Je moet alleen opletten met de keus van de mosterd. Je hebt gele, Amerikaanse mosterd nodig. Die was op, dus ik had mosterdpoeder van Colman’s gebruikt en dat hebben we geweten: die is enorm scherp en de saus werd dus erg pittig. Kies milde mosterd als je daar niet van houdt. Wij aten het bij de pulled pork van gisteren, maar ook op een hamburger lijkt de saus me heerlijk. Maak er dan coleslaw bij.

Nodig voor pannetje saus:

120 ml mosterd, 4 eetlepels kristalsuiker, 2 eetlepels lichte basterdsuiker, 90 ml appelazijn of ciderazijn, 2 eetlepels water, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel boter.

Bereiding barbecuesaus

Doe alle ingrediënten behalve de sojasaus en de boter in een pannetje. Breng al roerend aan de kook en laat een half uurtje pruttelen. Voeg de sojasaus en de boter toe, roer goed en laat nog even pruttelen. De saus wordt erg dik.

Laat afkoelen en serveer de barbecuesaus bij je vlees.

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.