Makkelijke muffins met stukjes chocolade

Makkelijke muffins uit de AirfryerVan het weekend kwam de cateraar op het werk trakteren. Een lekkere grote muffin voor iedereen. Kreeg er meteen zin in om ze zelf te bakken. Geen kleine cupcakes, maar stoere muffins. Snel gemaakt, krokante buitenkant en luchtige vulling.

HEET NIEUWS: mijn zelfgeschreven boekje voor de Airfryer is verschenen. Je leest er meer over in dit bericht.

Voor dit recept heb je je Airfryer of een oven nodig. Maar geen mixer. Als je muffinbeslag gaat mixen, dan wordt het resultaat niet zo goed. Veel te hard en compact. Je roert de bestanddelen het liefst met een houten lepel door elkaar, neem anders een plastic spatel, en geen metaal.

Stap 1:

Meng in een kom de volgende ingrediënten met een houten lepel:

  • 185 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • halve theelepel kaneelpoeder

Stap 2:

Meng in een andere kom de volgende ingrediënten met een houten lepel. Voeg ze na elkaar toe en roer goed voordat je het volgende ingrediënt toevoegt.

  •  1 ei
  • 100 gram suiker
  • 120 ml melk
  • 60 ml olie
  • halve theelepel vanille-extract

Stap 3:

Schep de inhoud van kom 2 door de inhoud van kom 1. Roer goed tot alle bloem is opgenomen en je geen grote klontjes meer ziet. Roer er dan 135 gram chocoladestukjes doorheen.

Stap 4:

  • Gebruik een muffinvorm voor 4 stuks. Ik heb een rode siliconen vorm verknipt – er zaten eerst 6 gaten in en het was een rechthoek. Nu is het een vierkant met 4 uitsparingen die in de mand van de Airfryer past.
  • Doe in elke uitsparing een muffinpapiertje.
  • Schep het beslag in de vormen. Let goed op: vul ze uitsparing helemaal, dus niet tot halverwege.
  • Verwarm de Airfryer XL voor op 160 graden. Bak de muffins ongeveer 20 minuten.
  • Steek een satéprikker in de muffins tegen het einde van de baktijd. Als de prikker schoon blijft, zijn de muffins gaar. Plakt er nog beslag aan, dan moeten ze nog een paar minuten.

Je kunt ze ook in de oven bakken, ongeveer 25 minuten op 180 graden. Ze drogen snel uit, eet ze dus het liefst dezelfde dag nog of vries ze na het afkoelen in.

Dit recept is onderdeel van een reeks Airfryer recepten. Zoek je een ander Airfryer recept? Klik dan op deze link om naar de rubriek voor de Airfryer te gaan.

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.