spiraal van aardappel

Crispy aardappel spiraaltjes uit de Airfryer

Is het chips of zijn het hele dunne frietjes? Deze spiraaltjes van aardappel uit de Airfryer zijn krokant en absoluut niet vet. Lekker als garnituur bij het eten of als snack.

Dit recept met aardappel heb ik gemaakt met een spiraalsnijder, een handig apparaat waarmee je allerlei groenten in dunne spiralen snijdt. Dikke spiralen en schijfjes zijn trouwens ook mogelijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik die van mij niet elke dag gebruik, maar handig is het zeker. Ik snijd met mijn spiraalsnijder van Lurch vooral groenten voor salades. Vandaag heb ik het eens geprobeerd met aardappels. Het leek me leuk er iets mee te doen in de Airfryer. En dat werd na wat pogingen een succes.

Nodig voor 1 portie

1 grote kruimige aardappel, wat oliespray, eventueel kruiden, spiraalsnijder

Bereiding aardappel spiraaltjes

  • Schil de aardappel en snijd er aan beide punten een kapje af.spiraal van aardappel uit de Airfryer
  • Snijd de aardappel met de spiraalsnijder in een dunne spiraal. Gebruik daarvoor de fijne snijschijf.
  • Leg de aardappelspiraal een half uur in een bak met koud water. Verwissel het water als het troebel wordt.
  • Laat de aardappelspiraal goed uitlekken op een schone theedoek en dek het verder droog met keukenpapier.
  • Spray een heel klein beetje olijfolie over de aardappel en verdeel dit met je handen erover.
  • Bestrooi eventueel met kruiden zoals kerriepoeder. Zout kun je beter achteraf toevoegen.
  • Verwarm de Airfryer voor op 190 graden.
  • Leg de aardappel voorzichtig in het mandje. Bak ongeveer 4 minuten op 190 graden. Dek de aardappel zo nodig af met een antispatdeksel. Haal voorzichtig uit de Airfryer en dien meteen op. Als de spiraal afkoelt wordt hij minder krokant.

 
Airfryer kookboekAirfryer-kookboek

Ik heb een boek geschreven! Makkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het boekje kost 16,85 euro ex verzendkosten. Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.