Review: hamburgers van Jamie Oliver met tijm en bieslook

Hamburgers van Jamie OliverSinds kort liggen er bij Jumbo producten van het merk Jamie Oliver in de schappen. We testten de ‘fancy’ hamburgers met tijm en bieslook.

Dat ‘fancy’ verzin ik er niet bij, dat staat echt op de verpakking. Als bekende koks producten uitbrengen samen met een supermarkt, ben ik er als de kippen bij om dat eens te proberen. Als zo’n topchef betrokken is bij de samenstelling, dan moet het haast wel goed zijn. Albert Heijn loopt voorop met zulke samenwerkingen. Zo verkopen de filialen vleesproducten uit de keuken van Ron Blaauw. Niet echt natuurlijk, maar hij staat er kennelijk wel achter. Van Ron probeerde ik de sparerib al eens. Een mals stukje vlees met lekkere saus. Wel weinig en vrij duur. Nu was het dus tijd voor Jamie, die we allemaal wel kennen van televisie of van zijn boeken.

Burgers van Jamie

Jumbo verkoopt verschillende soorten Jamie-hamburgers. Ik zag ook burgers van Angus vlees liggen, maar deze met tijm en bieslook spraken me meer aan, en ze waren ook nog eens goedkoper met 2,99 euro voor twee stuks. Wat wel forser is dan de merkloze hamburgers van Jumbo, die kosten iets meer dan 1,50 euro per twee (uit de koeling). Bijzonder aan deze hamburgers is dat ze van varkensvlees zijn. Ik vind dat zelf meestal lekker. Varkensvlees is vetter dan rundvlees en voor een hamburger is dat gunstig, die blijft sappiger als er meer vet in zit.

Wat zit erin?

Varkensvlees 87,3%, vrije uitloopei, paneermeel (tarwebloem, gist, zout), zout, zwarte peper, kruiden (bieslook 0,5%, tijm 0,5%). Geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen dus. Mooi!

Uit de verpakking

De hamburgers zitten per twee verpakt in plastic, met een kartonnen wikkel om het linkergedeelte. Dat kun je er gemakkelijk vanaf halen. Het plastic ging lastiger open, hoewel er een lipje zat om de boel open te trekken, scheurde het (dunne) plastic en moest ik de burgers er met mijn vingers uithalen. Daar houd ik nooit zo van. De burgers voelden vrij slap aan.

Hamburgers bakken

Ik bakte ze in totaal 10 minuten in bakboter van Brio. Normaal bak ik in de Airfryer of met roomboter/olie maar ik had de Brio-fles nog staan van de pannenkoeken van een week geleden dus vooruit… De burgers kleurden mooi maar bleven wel vrij zacht. Zelfs in die mate dat ik me afvroeg of ze wel gaar waren vanbinnen. Gelukkig wel!

De smaak

Hamburgers op het bordjeIk serveerde hamburgers met sambal-spruitjes en krokante krieltjes (zie deze review). Eerst zonder saus, natuurlijk. Het vlees was sappig en smaakvol, waarbij de tijm subtiel aanwezig was. Gelukkig maar, want daar ben ik niet zo dol op. De bieslook kwam nadrukkelijker naar voren. Lekker! De hamburgers waren snel op, en ik ga ze zeker nog eens kopen. Wat duurder dan andere verse hamburgers, maar wel iets bijzonders.

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

One thought on “Review: hamburgers van Jamie Oliver met tijm en bieslook

  1. Dag Saskia

    Het is altijd een belevenis jouw blog te lezen en je recepten uit te proberen. Je kookboek is mijn lijfboek, wat altijd naast de airfryer ligt.

    Wat schrijf je toch heerlijk leesbaar.

    Ga zo door!

    Groetjes

    Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.